Lisandus 9 positiivset testitulemust (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koroonaviiruse testimine. Foto on illustratiivne.
Koroonaviiruse testimine. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1493 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest üheksa tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus 6 positiivset testi tulemust Tartumaale (4 neist Tartu linna), 2 Harjumaale (1 Tallinna) ja 1 Valgamaale.

Mõlemad Harjumaa juhtumid on seotud Tartuga: ühel juhul on nakatunu varasem lähikontakne, ning teine nakatunu käis Tartus 31. juulil peol ööklubis Maasikas. Kaks ööpäeva jooksul tuvastatud Tartu juhtumit on seotud varasemate nakatunutega, ühel juhul on tegemist kordustestiga ning ülejäänud juhtudel on nakatumise allikas veel selgitamisel.

Epidemioloogiliste uuringute käigus on terviseamet tuvastanud, et ööklubi Vabank koldega on hetkel seotud 37, ööklubi Naiiviga 19 ja ööklubi Shootersiga 18 nakkusjuhtu.

11. augusti hommikuse seisuga vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 9 inimest, juhitaval hingamisel oli üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Võrumaal on registreeritud 88 haigusjuhtumit, Valgamaal 12 ja Põlvamaal 7.

Tartus viib Qvalitas arstikeskus testimistelgi kolmapäevast Lauluväljaku kõrvale.

Eestis on kokku tehtud ligi 128 000 esmast testi, nendest 2167 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles