Võrumaa aasta noore tiitel läks tänavu jagamisele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tänavused noortevaldkonna tunnustatud tegijad koos Setomaa vallavolikogu esimehe, ülembsootska Rein Järvelille ja Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liikme Tiit Tootsiga.
Tänavused noortevaldkonna tunnustatud tegijad koos Setomaa vallavolikogu esimehe, ülembsootska Rein Järvelille ja Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liikme Tiit Tootsiga. Foto: Reigo Jänes

Obinitsasas peetavate Võrumaa noorte suvepäevade üheks kõrghetkeks kujunes maakonna silmapaistvamate noortevaldkonna tegijate tunnustamine.

Kokku esitati 14 kandidaati, kellest 6 sai maakonna aasta laureaadi tiitli. Käesoleval aastal otsustas maakondlik konkursi hindamiskomisjon anda välja kaks aasta noore tiitlit, kuna kandidaadid saavutasid tasavägise punktiskoori ning on mõlemad igati tunnustamist väärt. Võrumaa tänavused aasta noored on Triinu-Liis Tarros ja Lisette Heitur.

Aasta noorsootöötaja on Liina Loosaar, tiitel "Aasta koostöö noorsootöös" läks Kerli Kõivule, kes seotud rahvusvahelise projektiga Zackathon. Tiitli "Aasta tegu noorsootöös" sai aga Verner Teder Lõuna-Eesti ekstreemspordi klubist. Pikaajalise panuse eest noorsootöösse pälvis aga Egle Kõva.

Aasta noorteühenduse tiitlit sel aastal välja ei antud. Nimetatud kategooriasse kandidaate ei esitatud.

Noortevaldkonna tegijaid tunnustas SA Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots. Oma tervitussõnades avaldas ta rõõmu selle üle, et maakonnas on noortevaldkonnas palju vahvaid tegusid ja väärikaid kandidaate. Ta tunnustas noori nende ettevõtlikkuse eest ning rõhutas, et just nii kasvavadki tulevikutegijad. Esialgu vaikselt oma koolis või noortekeskuses aktiivselt tegutsedes kogemusi omandades, hiljem aga jõutakse üleriigiliste ning isegi rahvusvaheliste tegude juurde. Samuti tänas Toots kõiki noorte toetajaid. Ühtlasi avaldas ta kohalolnud noori vaadates lootust, et järgmistel aastatel võiks kandidaate olla veelgi rohkem. Tänuürituse võib kokku võtta üht kandidaati iseloomustanud sõnadega: kes palju teeb, see palju jõuab.

Tunnustusürituse aitasid korralda Setomaa vallavalitsus ja valla noored koos noorsootöötajatega. Õhtujuht oli Lauri Mäesepp ning muusikalise etteaste tegi Seto Kuningriigi parim pillimees ning Nedsaja Küla Bändi liige Toomas Valk. Ürituse lõpetas ühine tassikookide söömine ja tantsuõhtu.

Žüriisse kuulusid tänavu Võrumaa arenduskeskuse esindaja Kertu Pehlak, Võru maakonna noorsootöö nõukoja esindaja Triinu Arund, noorte esindaja Emil Aništšenko, Eesti avatud noortekeskuste ühenduse esindaja Kerli Kõiv ning maakonna huvijuhtide esindaja Anu Koop. Samuti valis komisjon välja kandidaadid, keda esitada sügisel üle-eestilisele noortevaldkonna tegijate tunnustuskonkursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles