Pildid: Moostes tähistati rahvusvahelist noortepäeva

Madis Perli
, suvereporter
Copy

12. augustil peetakse Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni algatusel ülemaailmset noortepäeva, selleks olid ligi 100 Põlva valla noort ja noorsootöötajad kogunenud Mooste folgikotta, et veeta üks tore päev ning selgitada välja supernoortekas.

Sadakond noort Mooste, Ahja, Vastse-Kuuste, Tilsi ja Põlva noortekeskustest pidasid sõbralikke võistlusi, et viia just oma piirkonda ihaldatud supernoorteka tiitel. Selleks võeti mõõtu bingos, pantomiimi aliases, noortekale reklaamplakati tegemises, playback show-s ja viktoriinis. Supernoorteka tiitel jäi sedapuhku Moostesse.

«Põlva valla noortepäeva eesmärk on tähtsustada noori ja teha neid nähtavamaks,» ütles Põlva valla noorsootöö keskuse juhataja Kristina Masen ning nentis: «Kuid tihti on meie ühiskonnas nii, et laps räägib siis, kui kana pissib.»

Põlva valla noorsootöö keskuse juhataja Kristina Maseni sõnul on noortepäeva eesmärk tähtsustada noori ja teha neid nähtavamaks.
Põlva valla noorsootöö keskuse juhataja Kristina Maseni sõnul on noortepäeva eesmärk tähtsustada noori ja teha neid nähtavamaks. Foto: Madis Perli

Tänavu oli noortepäev Maseni sõnul hõredam, kuna tuli reeglitest kinni pidada ja osalejatele ohutus tagada. Nii olidki noored avaras folgikojas piisavalt hajunud. Samuti said noored tutvuda teiste piirkondade eakaaslastega. «Võtta härjal sarvist ja minna küsidagi võõralt lapselt küsimusi.»

Igati korda läinud sündmus

«Nägin kõigepealt Facebookis ürituse kuulutust Põlva Noortekeskuse lehel ja seejärel kutsus sõbranna ning siin ma olen,» rääkis Põlva noor Lisette Johanson, kuidas tema noortepäeva tähistama sattus, kes lisaks osalemisele aitas ka sündmust kajastada.

Lisette Johansoni jaoks oli noortepäev tore ja meeldejääv üritus, seda enam, et just noortele mõeldud ettevõtmisi tema sõnul seal kandis kuigi palju ei ole.
Lisette Johansoni jaoks oli noortepäev tore ja meeldejääv üritus, seda enam, et just noortele mõeldud ettevõtmisi tema sõnul seal kandis kuigi palju ei ole. Foto: Madis Perli

Lisette Johansoni jaoks oli see tore ja meeldejääv üritus, seda enam, et just noortele suunatud ettevõtmisi tema sõnul seal kandis ülemäära palju ei ole. «Olid väga põnevad, kaasahaaravad ja lõbusad tegevused, kõige enam meeldis mulle vaadata playbacke ning võtta osa bingost.»

«Jäin päevaga meeletult rahule ja tuleksin kindlasti uuesti, kuna olid väga vahvad tegevused, suurepärased korraldajad ja ümbritsesid toredad inimesed. Samuti tõi rõõmu imemaitsev jäätis ning Liis Lemsalu kontsert,» kiitis Lisette Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles