Pildid: Rõuge on tenniseväljaku võrra rikkam

Madis Perli
, suvereporter
Copy

Rõuges avati 12. augusti õhtul pidulikult valla esimene avalik tenniseväljak, millest olid kohalikud entusiastid unistanud juba viis aastat.

2015. aastal alanud teekond sai hoogu Rõuge valla terviseprogrammis, kus Rõuge kooli juurde kahe tenniseväljaku rajamise idee sai kõige enam hääli ning omavalitsus lubas selle ellu viia, kui valla elanikud koguvad 10 000 tervisetundi. Kuna idee teostus nõudis oluliselt rohkem raha, siis läks selle kokku saamiseks aastaid, kuid nüüd on esimene samm tehtud ja üks väljak valmis.

Küsimusele, mis tunne on näha unistust täitumas ning mängimist uuel tenniseväljakul, vastas selle rajamise eestvedaja Karel Saarna: «Hea ja pidulik tunne on, et kohalikud staarid mängisid paarikümnepealisele publikule haaravat tennist ning kohal olid ka külalised tenniseliidust, kes aitasid mängu lahti seletada.»

«Unistada tuleb suurelt ja julgelt välja öelda, siis inimesed kuulevad sellest ning tekivad sidemed ja siis saavad asjad juhtuma - see on üks näide sellest,» sõnas Karel Saarna.

Pool unistust täitunud

Detailplaneering ja ala on ka teiseks väljakuks on olemas ning vaikselt hakatakse raha koguma ka selle rajamiseks „Kindlasti peame liikuma selles suunas et teine väljak ka valmis saada,» rääkis Karel Saarna. Sama meelt on ka Eesti Tennise Liidu peasekretäri Allar Hint, kelle sõnul on esimese väljaku rajamine suur edasiminek, kuid sellega siiski väga võistlusi ei korralda.

«Siin on lihtsalt vaja raha,» nentis Karel Saarna ja lisas, et osaliselt tuleb toeks ka väljaku kasutamise tasu ning ehk tulevad ka ettevõtjaid teise väljaku rajamisel appi.

«Aga praegu tuleb ikkagi nautida seda väljakut ja tuua siia lastetrennid, harrastajad ja väiksemad võistlused,» leiab Karel Saarna. Kahes Rõuge valla koolis Rõuges ja Varstus on tennisetrennid olemas ning nendest võtab osa ligi 40 noort.

Vallavanema tiim võitis

Avamisjärgse tseremoonia järel peeti ka paaris sõumatš, kus ühel pool võrku olid Rõuge vallavanem Rein Loik ja mitmekordne Võru maakonna meister tennises Taso Vahl ning teisel pool samuti mitmekordne Võru maakonna meister Tauno Kikas ja ettevõtja Alar Hõim.

Seti võiduni peetud tasavägises kohtumises läks seisul 6:6 vaja kiiret lõppmängu, kus jäid 7:4 peale Rein Loik ja Taso Vahl. Pärast matši viis viimane lastele läbi ka näidistrenni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles