Võhandu maratoni korraldaja valmistub paadivõistluseks

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Võhandu maratoni korraldaja Hillar Irves asus reedel Tallinnast Võru poole teele koos maratoni auhinnasüstaga. Paat loositakse võistluse finišis välja kõigi startinute vahel. Kahekohalise süsta WK640 tootja on Eesti firma World of Kayks ja selle hind on 1700 eurot.
Võhandu maratoni korraldaja Hillar Irves asus reedel Tallinnast Võru poole teele koos maratoni auhinnasüstaga. Paat loositakse võistluse finišis välja kõigi startinute vahel. Kahekohalise süsta WK640 tootja on Eesti firma World of Kayks ja selle hind on 1700 eurot. Foto: Erakogu

Võhandu paadimaratoni korraldajad said eelmisel nädalal Võru linnavalitsuselt kinnituse 15. maratoni korraldamiseks. Traditsiooniliselt aprillis peetud paadivõistlus lükati koroonakriisi tõttu edasi septembri algusesse.

Võrumaa aasta suursündmus toimub tänavu samal nädalavahetusel Lõuna-Eesti teedel toimuva WRC rallietapiga.

Võhandu maratoni korraldaja Hillar Irvese sõnul tänavu finišialasse sauna ja pesemisvõimalusi ei tule, osalejatele tagatakse vaid riietumise võimalus. Viiruse leviku takistamiseks ei tule Irvese teatel telkidesse ka puhureid. Samuti plaanivad korraldajad hajutada toitlustusala ja piirata finišiala koormuse vähendamiseks kontrollpunktide lahtioleku aegasid.

Võhandu maraton on tänavu kavas 15. korda. Kui 2006. aastal oli esimese maratoni stardis 23 paati, siis nüüdseks on maratoni läbinud 6133 inimest, neist 1013 naist ja 5120 meest. Võhandu on maailma osavõtjaterohkeim aerutamismaraton, kus osalejaid olnud 28 riigist.

Irvese hinnangul sõidab Võhandu kaldal võistlejatega mööda rada kaasa ligikaudu 2000 autot. «Seega osaleb sündmusel vähemalt 5000 inimest,» lausus korraldaja. «Oleme tagasihoidliku hinnangu järgi arvestanud, et Võhandu maraton jätab piirkonda ühe nädalavahetusega pool miljonit eurot.»

Maraton toimub tavaliselt aprilli kolmandal laupäeval, tänavu toimub Kagu-Eesti suursündmus aga koroonaviirusest tingitud eriolukorra tõttu 5. septembril. Ühisstart antakse Tamula järvel ning 100 kilomeetrine ekstreemne distants kulgeb mööda Võhandu jõge läbi Võru- ja Põlvamaa. Maratoni kontrollaeg on 24 tundi.

Maratoni korraldaja Hillar Irves asus reedel Tallinnast Võru poole teele koos maratoni auhinnasüstaga. Paat loositakse võistluse finišis välja kõigi startinute vahel. Kahekohalise süsta WK640 tootja on Eesti firma World of Kayks ning selle hind on 1700 eurot.

Paadid lükatakse tänavu Tamula supelrannas vette 5. septembri varahommikul kell 5 ja saavad stardipaugu kell 7. «Plaanime juubelimaratoni korraldada nii, et kõigile jääks mälestuseks positiivne emotsioon,» lisas Irves. «Et ei saaks hiljem öelda, et Võhandul nakatus keegi viirusesse.»

Irvese sõnul käivad praegu juba ka järgmise aasta kevadise maratoni ettevalmistamistööd – 16. Võhandu maraton peaks toimuma 17. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles