Laat annab eelise kohalikele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Üles astub ka lõõtsamees Heino Tartes koos sõpradega.
Üles astub ka lõõtsamees Heino Tartes koos sõpradega. Foto: Siim Saavik

Pühapäeval leiab Põlva vallas Karilatsi vabaõhumuuseumis taas aset suur omatoodangu laat, kus ainult Eestis valminud tooteid on pakkumas üle 160 kaupleja. Tegu on osaga traditsioonilisest Ökofestivalist.

«Tavaliselt on meil kaubapakkujaid olnud 200–210,» rääkis laada peakorraldaja Diana Plakso Põlvamaa arenduskeskusest. «Arvestades koroonaviiruse levikut, tuleb sellel aastal aga laat veidi väiksemas mahus teha. Nii jäidki kõrvale vahendajad ja edasimüüjad. Eks selline otsus on tekitanud ka veidi nurinat, aga pole midagi teha. Praegusel keerulisel ajal eelistame omatoodangu pakkujaid.»

Tutvuda saab festivalil ka Eestimaa looduse fondi tegemistega ning proovida vikatiga niitmist. Samuti osaleda A-Viimistluse OÜ läbiviidavas savimaalingute töötoas.

Lastele pakub tegevust Pokumaa, nad saavad ka lustida koos mängujuhiga, sõita ponidega ning lasta vibu.

Kultuuriprogrammis astuvad üles rahvatantsurühm Kanepi Kanged, lõbusad tädikesed Mafalda ja Loreida, rahvamuusikud Hanna-Lisette Sellis ja Anette Vaino, Heino Tartes ja Sõbrad, Markus ja Karl-Mattias Juhkam, Mooste rahvamuusikakooli pilliklubi ja ansambel Kõhukesed. Kõik selleaastased esinejad on Põlvamaalt.

«Ka kultuuriprogrammis anname tänavu võimaluse omadele,» rõhutas Plakso.

Ta lisas, et kohapeal on kättesaadavad ka desinfitseerimisvahendid. Need peaksid olema lausa igas telgis.

Laadal on kohal ka Lõuna-Eesti Postimees.

Ökofestivali korraldab Põlvamaa arenduskeskus. Toetavad omavalitsusliit ja Euroopa Liidu Euroopa regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles