Koer saab annetajate abiga uue kodu

Siim Saavik
, reporter
Copy
Lähitulevikus saab Ruby omale tõenäoliselt uue kodu. 
Lähitulevikus saab Ruby omale tõenäoliselt uue kodu. Foto: Erakogu

Juunis Võru vallast Rõssa külast Võru loomade varjupaika jõudnud mustakarvaline koer Ruby saab annetuste toel tõenäoliselt peagi uue kodu.

Märtsis ilmus noor musta karva koer Võrumaal asuva talu juurde. Ta võttis pererahvalt vastu toitu, kuid ei lasknud neid ligi. Sõi kõhu täis ja põgenes metsa. Pererahvas meelitas koera maiuspaladega aeda. Paraku sattus loom paanikasse, kaevas end aia alt läbi ning kadus uuesti.

Ruby jooksis ka maanteel autode vahel. Selline olukord ei saanud jätkuda ning varjupaiga töötajatel õnnestus koer 10. juunil varjupaika toimetada. Seal selgus, et tema tervis on korras. Ruby sai kaelarihma ja oma kuudiga aediku.

Paraku tuleb enne, kui koer saab minna uude koju, teha temaga eri protseduure, mille maksumus on 210 eurot. Varjupaik pöördus inimeste poole, et saada summa kokku annetustest. See õnnestus vähem kui ööpäevaga, annetajaid oli 22. Võru loomade varjupaiga juhataja Relika Rehemets rääkis, et alla aasta vanuse Ruby lugu läks inimestele hinge. Koer pidavat olema omanäoline pärl, kellel raske minevik. «Pai ei luba veel teha, aga on alati hästi rõõmus ja liputab saba. Meie veel teda puudutada ei või, aga tema meid võib.»

Juhataja sõnul on koerale enamik vajalikke protseduure juba tehtud. Õrna narkoosi all pandi talle ka kiip. Kolmapäeval oodati esimest sammu, et Ruby vaktsineerida. See pidi juhtuma, kui koer lubab endale pai teha. Pärast seda saab Ruby juba endaväärilise omaniku juurde minna.

Kolmapäeval käiski koera vaatamas esimene huviline. «Vaikselt hakkame teda näitama. Suuri masse ei julge tema juurde veel lasta, et see tagasilööki ei põhjustaks,» kommenteeris Rehemets. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles