Kontserdile Valgas võib tulla ka oma tooliga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Pedeli jõekääru kontsert 
Pedeli jõekääru kontsert Foto: Arvo Meeks

Juba 9. korda liidab Valgas toimuv Jõekääru kontsert üheks õhtuks nii pop-, rock- kui klassikalise muusika sõpru. Korraldaja Ülle Juht kinnitas, et selline formaat toimib hästi. «Meil on kogupereüritus. Ja kuna kontsert on kaheosaline, saab enne teist osa, kus esineb bänd, lahkuda. Seda tehakse aga harva.»

Täna õhtul astuvad publiku ette superstaarisaates kolmanda koha võitnud Merilin Mälk, Valgast pärit Karmen Rõivassepp, sopran Katrin Targo ja tenor Germán Javier Gholami Torres-Pardo (pildil). Esinejaid saadab Urmas Lattikase ansambel. Õhtu teise poole sisustab ansambel The Tuberkuloited.

«Nii Karmen kui Germán on Pedeli ääres varemgi esinenud, ent publiku lemmikutena on nad alati teretulnud,» rääkis Juht.

Seevastu viimastel aastatel põhiliselt Viinis elanud Targo esineb Jõekääru kontserdil esmakordselt. Tema Valka-jõudmine on omalaadne ime: tituleeris ERR Targo mõne aasta eest ju hõivatuimaks Eesti lauljaks. «Katrinit aitasid siia meelitada tema Valga juured. Tema ema on Valgaski elanud muusikaõpetaja Juta Targo. Konferansjee on aga tema sugulane Kaarel Targo,» selgitas Juht.

Väga raske polnud Valka meelitada ka ansamblit The Tuberkuloited. «Kuna järgmisel aastal oli neil kavas 30. sünnipäeva tuur, tundus võimalus esineda juba aasta varem Valgas, kus nad polegi üles astunud, ägeda väljakutsena,» rääkis korraldaja.

Üles astub ka üllatusesineja, kelle kohta ütles Juht vaid seda, et ta on pärit naabervallast. Südaööl süütavad aga Valgas viibivad arhitektuuritudengid jõe ääres tuleskulptuuri.

Mõeldud on ka turvalisusele. Sissepääsu juures on desovahendid, istekohad paiknevad hajutatult. «Turvalisuse nimel võib tänavu tulla ka oma tooli või piknikutekiga,» tõi korraldaja välja veel ühe tänavuse eripära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles