Meedialiit taunib ministrite poolt ajakirjanike ja väljaannete ignoreerimist

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Tairo Lutter

Eesti Meediaettevõtete Liit saatis täna peaminister Jüri Ratasele kirja, milles taunib ajakirjanike küsimuste ignoreerimist ja arrogantset suhtumist väljaannetesse.

Meedialiit väljendab oma kirjas muret Eesti Vabariigi valitsuses tekkinud olukorra pärast, kus ministrid ei vasta pressikonverentsile akrediteeritud ajakirjanike küsimustele (Delfi ja rahandusminister Martin Helme näide), suhtuvad ajakirjanikesse ja kirjastustesse arrogantselt ning levitavad isikliku poliitilise kasu nimel valet.

Eesti Meediaettevõtete Liit märkis pöördumises, et seisab kõigi oma liikmete ja sõnavabaduse eest ning peab lubamatuks Eesti suurima uudisteportaali Delfi nimetamist libauudisteks ning üleskutseid valitsuse liikmete poolt teatud väljaandeid mitte lugeda ja tellida. «Samuti taunime olukorda, kus valitsuse liikmed ajakirjanike küsimusi ignoreerivad ja naeruvääristavad,» on kirjas pöördumises.

Eesti Meediaettevõtete Liit tuletab peaministrile meelde, et ajakirjandus teenib avalikkuse huvi infot saada ja rahval on õigus saada ajakirjanduse kaudu infot.

Meedialiit avaldas lootust, et sarnane olukord enam ei kordu ning peaminister valitsuse juhina pöörab ka valitsuse liikmete tähelepanu sellele, et need ajakirjandusega korrektselt suhtleksid ja kõiki ajakirjanikke ja väljaandeid võrdselt kohtleksid.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liider ja rahandusminister Martin Helme keeldus neljapäeval valitsuse pressibriifil Delfi küsimusele vastamast. 

Delfi ajakirjanik päris rahandusministrilt ja ka valitsusjuhilt Porto Franco kinnisvaraarendusele laenu andmise kohta, mille peale vastas Helme, et tema Delfile kommentaare ei jaga. Helme nimetas Delfit libauudiseid tootvaks portaaliks, mida ta ise ei jälgi ja soovitas ka teistel mitte jälgida. «Ma ei pea mõistlikuks vastata teie küsimustele,» ütles Helme Delfi ajakirjanikule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles