OTEPÄÄ Valla aukodanikuks sai õpetaja ja kodu-uurija

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ene Kelder raamatu «Mineviku meenutused» I osa esitlusel.
Ene Kelder raamatu «Mineviku meenutused» I osa esitlusel. Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Otepää valla aukodaniku tiitli pälvinud Ene Kelder saab auhinna kätte järgmisel nädalal taasiseseisvumispäevale pühendatud peol.

Vallavolikogu otsustas anda Otepää valla aukodaniku nimetuse Ene Kelderile juba tänavu veebruaris. Kahjuks ei saanud koroonapuhangu tõttu auhinda üle anda. Aukodaniku tiitli üleandmine toimub nüüd 21. augustil kell 20 Otepää kultuurimajas taasiseseisvumispäevale pühendatud peoõhtul.

Ene Kelder omab pikka pedagoogilist kogemust ning tema hea inglise keele oskus giidina on viinud Eesti, Otepää ja Pühajärve nime Euroopasse. Ta on olnud inglise keele õpetaja Pühajärve põhikoolis, teatas vallavalitsus.

Ta on ka kodu-uurija, meenutuste ja mälestuste koguja, kirjapanija ja raamatute koostaja. Tema juhtimisel on ilmunud 2013. aastal «Mineviku meenutused» I osa ja 2016. aastal «Mineviku meenutused» II osa. Need raamatud on Otepää aedlinna ajaloost, inimestest, majade ehitamistest, ettevõtlikkusest jne.

Ene Kelder on alates aastast 2011 juhtinud Otepää aedlinna seltsingut ja liitnud kogukonna inimesi, andes võimaluse koos tegutsemiseks vanadel ja noortel. Ühisüritused on huvitavad ja arendavad nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

Ta oli idee «100 salmi Pühajärvest» autor ja generaator. Ta kutsus luulet lugema ja pille mängima Pühajärve randa erineva ettevalmistusega inimesed, kes pidasid luulest ja Pühajärvest lugu. Üritus oli aedlinna seltsingu kingituseks Eesti 100. juubeli puhul, mis toimus 2018. aasta augusti lõpus Pühajärve rannas tulede säras, muusika kõlas nii järvelt paadist kui rannalt kohviku terassilt.

Otepää valla aukodaniku nimetus on valla kõrgeim autasu, mis antakse füüsilisele isikule auavaldusena vallale osutatud väljapaistvate teenete eest. Tiitliga käib koos Otepää aumedal, mis on valmistatud hõbedast.

Aukodanikku premeeritakse rahalise auhinnaga, mille summa ühtib väljaandmise aja aastaarvuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles