Maailma parimad rallisõitjad stardivad Lõuna-Eesti rallil

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Stardis on ka autoralli maailmameister Ott Tänak.
Stardis on ka autoralli maailmameister Ott Tänak. Foto: Raul Mee

Eile teatas RedGrey Team Lõuna-Eesti Ralli korraldusmeeskond, et võistlusele on registreerunud maailma absoluutsesse tippu kuuluvad rallisõitjad. Kokku on starti oodata 6 WRC masinat ja 12 R5 autot.

Ralli direktori Gabriel Müürsepa sõnul saab 18. RedGrey Team Lõuna-Eesti Ralli stardinimekiri olema ajaloo kõige uhkem.

«Mul on ääretult hea meel, et saame lõpuks siia viirusega seotud uudiste ja piirangute teemade vahele avaldada ka midagi positiivset. Tänase seisuga võime kinnitada, et lausa kuus maailma tipptasemel võidusõitjat koos kaardilugejatega on tulemas meie rallile, et siin valmistuda eesootavaks WRC etapiks Eestis, nende seas ka valitsevad autoralli maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja. Lisaks tippsõitjatele on tänaseks registreerunud ka 12 R5 autol võistlejat, mis on samuti ülimalt positiivne.»

Kodupubliku rõõmuks on Ott Tänak ja Martin Järveoja stardis oma Hyundai i20 Coupe WRC-ga. Hyundai Motorsporti on samal autol esindamas ka Thierry Neuville ja Nicholas Gilsoul. Lisaks neile toob meeskond rajale veel 3 WRC2 masinaklassi kuuluvat Hyundai i20 NG R5 autot, millega võistlevad Norra-Rootsi võistluspaar Ole Christian Veiby/Jonas Andersson, venelased Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov ja soomlased Jari Huttunen/Mikko Lukka.

Lisaks Hyundai Motorspordile on starti oodata ka kahte Toyota GAZOO Racingu võistluspaari. Kuuekordsed maailmameistrid Sebastien Ogier/Julien Ingrassia ning Suurbritannia ekipaaž Elfyn Evans/Scott Martin. Mõlema istumise all on Toyota Yaris WRC ralliauto.

Lõuna-Eesti rallil on esindatud ka WRC sarja kolmas tehasemeeskond, Suurbritannias paiknev M-Sport, kelle sõitjad Esapekka Lappi/Janne Ferm ja Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen tulevad Eestisse sarnaselt teiste ekipaažidega eesmärgiga valmistuda eesootavaks WRC etapiks. Esapekka Lappi istumise all on JanPro Racingu poolt ettevalmistatud Ford Fiesta WRC ja Teemu Suninen kihutab Lõuna-Eesti teedel Soome eratiimi Ford Fiesta R5 masinal.

Starti tulevad ka valitsevad Eesti meistrid Georg Gross/Raigo Mõlder.

Võistluste kohta leiab täpsemat infot ralli ametlikult veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles