Must kotkas laotab taas tiibu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Patrullvõistlusel Must Kotkas said täiskasvanute arvestuses esikoha Valgamaa mehed Karel Kuus (keskel paremal) ja Karel Sarv.
Patrullvõistlusel Must Kotkas said täiskasvanute arvestuses esikoha Valgamaa mehed Karel Kuus (keskel paremal) ja Karel Sarv. Foto: Toomas Nigola/Kaitseliit

Kaitseliidu Põlva maleva patrullvõistlus Must Kotkas tuleb taas.

Tänavu 29. augustil teoks saav 13. jõuproov on eriline, sest läbitakse kanuudega Ahja jõel. Esimest korda osalevad ka tsiviilvõistkonnad, mistõttu puudub öine tegevus.

Võistlejad läbivad jõelõigu Koorvere sillast Eoste külaplatsini, seega lõpeb võistlus Orajõel.

10. augustiks oli osavõtusoovist teada andnud 23 lahingpaari.

Rajal ja kontrollpunktides ootavad võistlejaid viktoriin ja hinnatakse sõduri üldteadmisi. Samuti tuleb näidata oma oskusi miinide käsitsemisel ja kaitseliidus kasutatavate relvade tundmisel. Ei puudu ka üllatusülesanded tsiviilvõistkondadelt.

Erinevalt paljudest teistest patrullvõistlustest ei kanta rännakul relvi ning ülesanded pole läbini militaarsed, vaid pigem lõbusad. Samuti on korraldajad seadnud eesmärgi tutvustada osalejatele Põlvamaa vaatamisväärsusi.

Kuidas võistlejad on rajal vastu pidanud, saab näha 29. augustil Saesaare paisjärve tammil, kuhu esimesed võistkonnad saabuvad kella 15 paiku. Esimene lahingpaar peaks lõpetama umbes kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles