Põlvamaa teatris etendub peagi lõõtsamuusikal

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Lõõtsamuusikal tuleb Lutsu teatris. «Lugesin materjali läbi, huvitav lugu ja korralik etendus läbi ajastute,» ütles Põlva vallas asuva teatri eestvedaja Janno Rüütle.
arvo meeks
Lõõtsamuusikal tuleb Lutsu teatris. «Lugesin materjali läbi, huvitav lugu ja korralik etendus läbi ajastute,» ütles Põlva vallas asuva teatri eestvedaja Janno Rüütle. arvo meeks Foto: Arvo Meeks

Põlvamaal asuvas Lutsu teatris on tulemas lõõtsamuusikal, kus kesksel kohal on Eesti tuntuim lõõtspillimängija, legendaarne Karl Kikas.

Põlva on teadupärast lõõtsapealinn, kus lõõtspill on au sees. «Lõõtsamaestro Heino Tartes võttis minuga ühendust: Janno, me käisime ja vaatasime Lutsu teatri üle, tahaksime teha lõõtsamuusikali: kas sinu juures võiks teha,» meenutas Lutsu teatri seltsi juhatuse liige, produtsent Janno Rüütle. «Ta rääkis seda mulle juba vabariigi aastapäeva paiku. Enne suve helistas uuesti, siis saime kokku ja panime täpsema plaani paika. Teeme ära!»

Etendus on lõõtsakuningas Karl Kikasest. «Tükk algab aastaga 1914 ja lõpeb 1990. aastate alguses. Tema sündimisest alates kuni elu lõpuni välja,» märkis Rüütle. «Lugesin materjali läbi: huvitav lugu ja korralik etendus läbi ajastute. Seal on külaelu, kolhoosiaega, küüditamist, sõjaaega ja palju muud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles