Võru Heliose mängijal tuvastati koroonaviirus (1)

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Nakatunud mängijaga kokku puutunud Võru Heliose inimesed peavad 14 päeva olema isolatsioonis
Nakatunud mängijaga kokku puutunud Võru Heliose inimesed peavad 14 päeva olema isolatsioonis Foto: Võru FC Helios

Võru FC Heliose mängija koroonaviiruse proov osutus positiivseks, mistõttu lükati edasi kolm sel nädalal toimuma pidanud Esiliiga B mängu.

Jalgpalliklubi Võru FC Heliose tegevjuhi Jaanus Vislapuu sõnul on tegu kohaliku Võru mängijaga ja pole teada kust ta koroonaviiruse külge sai. Koroonaviiruse proovi positiivse tulemuse järel andis klubi sellest Eesti Jalgpalli Liidule teada ja peale seda toimus ka jalgpalliliidu kriisikomisjoni koosolek, kus lepiti kokku edasised sammud.

Kõnealune Võru klubi mängija osales treeningul viimati 10. ja 11. augustil, mille järgselt tekkinud nohu tõttu jättis ta vahele nii treeningud kui ka 15. augustil toimunud Esiliiga B mängu Rakvere JK Tarvaga. 15. augustil tehtud koroonaviiruse testi positiivne vastus tuli päev hiljem. 17. augustil tehtud kordustest osutus samuti positiivseks.

Terviseamet märkis kõik 11. augustil Võru Heliose treeningul osalenud inimesed positiivse proovi andnud mängija kontaktseteks, mistõttu peavad nad olema 14 päeva eneseisolatsioonis. Võru klubi ja jalgpalliliit leppisid kokku, et eneseisolatsioonis on ka 10. augusti treeningul osalenud inimesed

«Teistel mängijatel pole nädala jooksul nähtusi ilmnenud ja personal on ka terve,» sõnas Vislapuu, kes on ettevaatusabinõuna isolatsioonis ja lisas: «Kõik meeskonna mängijad jälgivad oma enesetunnet ja on valmis haigusnähtude ilmnemisel kohe arsti poole pöörduma,» ütles Võru klubi esindaja.

Seetõttu lükati edasi 20. ja 23. augustiks planeeritud Võru Heliose Esiliiga B mängud. Kuigi nakatunud mängija jättis kohtumise Rakvere JK Tarvasega vahele, siis ettevaatusabinõuna lükati ka nende 20. augustil toimuma pidanud Esiliiga B mäng. 23. augustil oleksid klubid pidanud taas omavahel kohtuma.

Samuti otsustas jalgpalliliit 15. augustil Tarvas – Helios mängu teenindanud kohtunikke ja kohtunike vaatlejat lähema nädala jooksul mängudel mitte kasutada.

Jalgpalliliit valmis reageerima

«Korraldame uue nädala alguses ehk Võru Heliose mängijate eneseisolatsiooni lõppedes kõigi 10. ja 11. augusti treeningul viibinute testimise,» ütles Eesti Jalgpalli Liidu peadirektor Tõnu Sirel. Jalgpalliliidu kriisikomisjon on valmis kogunema kohe, kui asjaolud muutuvad ja/või lisandub uusi positiivse testi andnud mängijaid.

«Täname Võru Heliose klubi kiire ja asjatundliku koostöö eest, samuti saame esile tõsta positiivse proovi andnud mängija käitumist, sest ta jäi kerge haigusnähu tekkides koheselt koju. Palume kõigil mängijatel, treeneritel ja teistel klubide töötajatel olla väga tähelepanelikud ja käituda äärmiselt vastutustundlikult,» lausus jalgpalliliidu peadirektor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles