Koolid said kutseid roosiaeda lõpetajate arvu põhjal

Siim Saavik
, reporter
Copy
Sel aastal läheb roosiaia vastuvõtule 28 Põlva,- Valga- ja Võrumaa parimat koolilõpetajat. Foto eelmise aasta vastuvõtust.
mihkel maripuu
Sel aastal läheb roosiaia vastuvõtule 28 Põlva,- Valga- ja Võrumaa parimat koolilõpetajat. Foto eelmise aasta vastuvõtust. mihkel maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Reedel saabub Kadrioru lossi roosiaeda ligi 650 gümnaasiumide, kutsekoolide ja kõrgkoolide tänavust lõpetajat. Põlva-, Valga- ja Võrumaalt sõidab pealinna kokku 28 parimat lõpetajat.

Nagu eelmiselgi aastal, ei pääse presidendi ning haridus- ja teadusministri vastuvõtule kõik kuldmedaliga lõpetajad, sest kohad jagati lõpetajate arvu põhjal. Nii saavad vastuvõtule piirkonnast kõige rohkem äsjaseid õppureid saata kutsekoolid. Valgamaa kutseõppekeskusest pääseb roosiaeda viis, Räpina aianduskoolist neli ja Võrumaa kutsehariduskeskusest kolm vilistlast. Mitu äsjast õppurit saavad roosiaeda saata ka Põlva, Valga ja Võru gümnaasium. Ülejäänud koolid peavad lõpetajate arvu silmas pidades leppima ühega.

Haridus- ja teadusministeerium jagas kutsed välja koolidele ja nende juhtkonda usaldati ise otsustama, keda vastuvõtule saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles