Leok teenis MM-punkte

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tanel Leok teenis MM-sarja punkte.
Sander Ilvest / Postimees
Tanel Leok teenis MM-sarja punkte. Sander Ilvest / Postimees Foto: Sander Ilvest / Postimees

Motokrossi maailmameistrivõistluste viies etapp peeti 16. augustil Lätis Kegumsi krossirajal. Tegemist oli nädala jooksul kolmanda järjestikuse etapiga Lätis. Tanel Leok Sõmerpalu motoklubist tuli kuninglikus MXGP klassis 22. kohale.

Kvalifikatsioonis alles 31. aja kirja saanud Leok tegi avasõidus enda kohta väga hea stardi ja esimese täispika ringi lõpus oli ta 19. kohal. Järgnevatel ringidel langes ta aga 25. kohale. Sõidu teises pooles tavaliselt kiirem Leok suutis mõne koha võrra küll tõusta, kuid punktikoht jäi taas püüdmatuks ja finišisse jõudis ta 22. kohal.

Teiseks sõiduks oli temperatuur ligi 30 kraadi ja see pani sõitjate füüsilise vormi tõsiselt proovile. Leoki start oli tagasihoidlik, kuid konkurentide kukkumised avaringil aitasid ta kiiresti 23. kohale. Sõidu esimeses pooles Leok tõusu teha ei suutnud, kuid mida ring lähemale finišile, seda enam hakkasid konkurendid väsima ning Võrumaa mees suutis oma kohta parandada. Kui eelmisel etapil jäid punktid saamata, siis seekord suutis Leok finišisse tulla 19ndana ja teenida kaks MM-punkti.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok kahe punktiga 22. kohale. Sarja üldarvestuses on ta kuue punktiga 31. kohal. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles