Valgevene sündmused ärgitasid muusikavideot avaldama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Anastasya Kikkas
Anastasya Kikkas Foto: Arvo Meeks

Valga vallavalitsuses juristina töötava Anastasya Kikkase üks kirgi on muusika. Äsja avaldas Valgevene juurtega naine oma järjekordse muusikavideo «Belovežje pussa», mille autor on Rain Aunapu.

«Viimaste sündmuste valguses Valgevenemaal see muusikavideo sündis...» tunnistas Kikkas. «Valgevene on minu isa ja tema vanemate sünniriik, mis on minu alateadvuses alati seostunud eelkõige rahuga ning see, mis hetkel seal toimub, on uskumatu ja kurb...»

Kikkas tõdes, et sel aastal ei saanud ta viirusega seotud piirangute tõttu nautida oma aastaid kestnud traditsiooni puhata Valgevenes. «Ausalt öeldes ei teagi nüüd, millal saab... Muusikavideos on kasutatud videolõike eelmiste aastate viibimistest Belovezskaya pussas. Igatsen sind, minu väike paradiis... Loodan, et varsti näeme,» ei varja naine oma tundeid.

Belovezskaya pussa ehk Białowieża laane rahvuspark asub Edela-Valgevenes. See asub Bresti ja Hrodna oblastis, Minskist ligi 340 km kaugusel. Park on oma nime saanud lähedal asuva valge torni Belaya Veža järgi, mis ehitati 700 aastat tagasi. Teisel pool piiri asub Poola Białowieża rahvuspark.

Rahvuspargi eesmärk on kaitsta mõlemas riigis asuvat Białowieża ürgmetsa, mis on Euroopa suurim ja vanim mets.

«See on vaikne ja väga ilus paik. Selles pargis asuvas külas sündis ja kasvas üles minu isa,» nentis Kikkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles