Mets annab usinale korjajale kena palgalisa

Kristina Traks
Copy
Triinu-Liis Elissaar ja tema Eesti raskeveohobune Effu, kelle pere ostis marjade korjamisest teenitud raha eest.
2 × KRISTINA TRAKS
Triinu-Liis Elissaar ja tema Eesti raskeveohobune Effu, kelle pere ostis marjade korjamisest teenitud raha eest. 2 × KRISTINA TRAKS Foto: Kristina Traks

Loodus näib tänavu usinat korilast hellitavat. Mustika-aasta on väga hea ning seenigi tuleb päris palju. Soodes küpseb korralik jõhvikasaak.

Põlvamaal Rasina bussipeatuses ootab Juta kahe ämbritäie mustikatega kokkuostuautot, mis siin kuus korda nädalas sõidab. Juta käib marjahooajal metsas pea iga päev. Marjad annab ta kokkuostu. «Ega ole sundust korjata. Kui enam ei jaksa, siis ei korja,» sõnab ta. Tema rekord on teenida mustikatega ühel päeval 77 eurot, kuid praeguse ligi 15-kilose saagi äraandmisel saab ta 29 eurot. Mustikaaeg hakkab otsa saama ning hinnad on langenud, selgitab ta.

Juta on aastaid müünud marju kokkuostu ja talle on see küllaltki lihtne lisateenistus. Teise pensioni teenib lisaks. «Eks peab muidugi tahtmist ja hasarti korjata olema. Mul tuleb korjates kohe hea hoog sisse,» sõnab ta. «Täna korjasin 10-liitrise ämbri täis tunni ja viie minutiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles