Järvekallastel hakkab looklema 175 kilomeetri pikkune toidutänav

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Taarka Tarõs ootavad külalisi Rieka ja Aare Hõrn.
Tiit Grihhin
Taarka Tarõs ootavad külalisi Rieka ja Aare Hõrn. Tiit Grihhin Foto: Tiit Grihhin

Eestimaa gurmaanid saavad laupäeval ja pühapäeval taas nautida head toitu 175-kilomeetrisel Peipsi Toidu tänaval. Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel avab uksed 42 ajutist restorani. Pakutakse kõike paremat, mis kohalikust toormest valmistada saab: nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aktsendiga valmistatud roogasid.

Ühepäevarestorane tegutseb ka Võru- ja Põlvamaal. Setomaa vallas on neid avatud kuus: Maitseelamuse koda Lüübnitsas, Inara Vanavalgõ kohvitarõ Mikitamäel, Seto tsäimaja Värskas, Taarka tarõ Obinitsas, Iloline Kirsi talo Meremäel ja Toomemäe talu kodurestoran Maagõkõnõ Saaboldas.

Räpina vallas on avatud kaks toidukohta: Räpina sadamas tegutseb ühepäevarestoran Nõu ja Meeksi külas Peipsi Pipra resto.

Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg. Valminud on kõikvõimalikud aia-, põllu- ja metsasaadused ning kõigest sellest valmistavadki 42 söögikohta Vasknarvast Saaboldani oma parimaid hõrgutisi külastajate rõõmustamiseks. Samuti saab sel nädalavahetusel Peip­si-äärsetest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab.

Sel aastal löövad aktiivsemalt kaasa ka kohalikud noored. Kavastus avavad nad retroresto, Lemmakus toimetavad noored annetavad aga kogu oma teenitud tulu Eesti loomakaitse seltsile ning lodjamadruste abiga jõuavad külastajate lauale kohalikud käsitsi valmistatud burgerid.

Restoranid on mõlemal päeval avatud kella 11st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles