Koolirahu kuulutatakse tänavu välja Võrus

LEPM
Copy
Võru keskväljak.
Võru keskväljak. Foto: Arvo Meeks

Traditsiooniline Koolirahu algavaks õppeaastaks kuulutatakse välja 1. septembril kell 10.30 Võru linna keskväljakul.

Koolirahu leping sõlmitakse iga kooliaasta alguses Koolirahu pidulikul tseremoonial Haridus- ja Teadusministri esindaja, Koolirahu linna esindaja, Eesti Õpilasesinduste Liidu, SA Integratsiooni Sihtasutus, SA Kiusamisvaba Kool, MTÜ NÜ TORE ja  MTÜ Lastekaitse Liidu vahel. 

Lisaks toimub sel päeval kell 11–17 Võru linna keskväljakul kooliaasta alguse pannkoogipidu. Võru naisteklubi eestvedamisel on kooliaastat ikka pannkoogipeoga alustatud ning seekordsele peole on kutsutud ka kõik Koolirahu sõbrad ja partnerid. Esinevad Võru õpilased ja noored, üles on pandud tegelustelgid, korraldatakse mänge ja loomulikult süüakse maitsvaid pannkooke.

Koolirahu liikumise eesmärgiks on saavutada üheskoos turvaline ja sõbralik koolikeskkond õpilastele, õpetajatele, koolipersonalile, lastevanematele ja erinevatele kooliga seotud huvigruppidele. Tegemist pole ühepäevase sündmusega, vaid Koolirahu on mõttemaailm ja haridustee osa, mistõttu toimub aasta ringi erinevaid sündmusi nii Koolirahu linnas Võrus kui ka mujal Eestis. 

Kõik huvilised koolid on oodatud oma sündmustest teada andma Lastekaitse Liidule ja teistele partneritele, et üheskoos Koolirahu sõnumit levitada. Koolirahuga saavad koolijuhtide algatusel liituda kõik koolid, sõlmides koos terve kooliperega Koolirahu lepingu ja registreerides selle kas Koolirahu veebilehel või printides lepingu välja.

Tänavuseks Koolirahu sloganiks on võrukeelne «Süa om õigõ kotusõ pääl!» ehk «Süda on õige koha peal!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles