Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi seitse inimest

BNS
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 454 esmast koroonatesti, millest seitsme tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus viis positiivset testitulemust Ida-Virumaale, üks Tallinna ja üks Tartumaale. Tartumaa uue koroonajuhu puhul oli tegemist nakatunu lähikontaktsega, Harjumaale lisandunud juhu nakkusallikas on aga veel teadmata.

Neli Ida-Virumaa uut koroonajuhtu on seotud Estonia kaevanduse koldega, haigestusid üks töötaja ja kolm koldega seotud inimeste lähikontaktset. Ühe juhtumi asjaolud on väljaselgitamisel.

Ida-Virumaa kahe koldega on nüüdseks seotud üle 30 haigusjuhu. Ida-Virumaa Jõhvi Keldri koldega on pühapäevaks seotud üheksa baarikülastajat, kellest kaks on Estonia kaevanduse töötajad. Koldega on kokku seotud 15 inimest, kellest kuus on baaris viibinute pereliikmed ja tuttavad.

Estonia kaevanduses on kokku nakatunud 13 töötajat, kellest kaks esimest viibisid Jõhvi Keldris. Lisaks on haigestunud seitse kaevandustöötajate pereliiget ja tuttavat. Kuna kaks esimest Jõhvi Keldris nakatunud töötajat lähevad arvestuslikult Jõhvi Keldri kolde arvestusse, on Estonia kaevanduse koldega seotud 18 koroonaviiruse juhtu. 

Pühapäevahommikuse seisuga vajab koroona tõttu haiglaravi kümme inimest, kellest ükski pole juhitaval hingamisel. Koju saadeti kaks inimest ja avati üks uus haigusjuhtum. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 9,1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles