Sotside parlamendisaadikud külastavad Võrumaad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Saadikuid võõrustab Võru linnapea Anti Allas, kes on ka sotsiaaldemokraatide Võrumaa piirkonna juht.
Saadikuid võõrustab Võru linnapea Anti Allas, kes on ka sotsiaaldemokraatide Võrumaa piirkonna juht. Foto: Arvo Meeks

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed on täna ja homme Võrumaal, et võtta koos maakonna omavalitsusjuhtidega vaatluse alla piirkonna peamised väljakutsed ja Võrumaa inimeste mured ning otsida neile ühiselt lahendusi.

Võru linnapea Anti Allase sõnul on visiidi käigus plaanis tutvustada sotsiaaldemokraatidest saadikutele maksimaalselt kohalike inimeste muresid, aga ka ideid nii siinse elu kui kogu Eesti elu parandamiseks.

"Poliitikule pole midagi paremat kui otsene ja avatud suhtlus inimestega. Poliitika ei ole midagi häbiväärset, kui see pühendub Eesti inimeste teenimisele. Selline lähenemine on töötanud Võru linnas ja küll töötab kogu maakonnas," ütles Allas, kes on ka sotsiaaldemokraatide Võrumaa piirkonna juht.

Esmaspäeval on riigikogu liikmetel kavas ridamisi kohtumisi Võru maakonna omavalitsustes. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar ja Ivari Padar külastavad näiteks Setomaa valda, kus vallavanem Raul Kudre eestvedamisel võetakse luubi alla Kagu-Eesti tegevuskava. Kohtumisel kohalike põllumeestega tulevad ennekõike jutuks mahepõllundusega seotud probleemid.

Saare, Padari ja Rõuges elava Kalvi Kõva kõrval osalevad visiidil Riina Sikkut, Heljo Pikhof, Lauri Läänemets ja Jaak Juske. Viimati nimetatu peab esmaspäeval Võru raamatukogus avaliku loengu "Kuidas kirjutada ja rääkida ajaloost". Tänase visiidipäeva lõpetab riigikogu liikmete aruteluõhtu Võrumaa sotsiaaldemokraatide ja sõpradega.  

Visiidi teisel päeval toimub Võrus Jaagumäe toidukeskuses eakate omastehooldusele pühendatud seminar, kuhu on kutsutud nii maakonna omavalitsusjuhid kui sotsiaaltöötajad. Sotsiaalkindlustusameti kvaliteedi osakonna piirkonna juht Meeli Tuubel räägib kohalike omavalitsuste rollist omastehoolduses. Võru linna kogemusi hoolekande vallas tutvustavad linnapea Anti Allas ja abilinnapea Sixten Sild. Riigikogu liige Heljo Pikhof keskendub oma ettekandes omastehoolduse tulevikule.

Indrek Saare sõnul on sotsiaaldemokraatide saadikurühma liikmetel hea meel alustada oma maakonnavisiitide sarja Võrumaalt.

"Esimesena võõrustab meid Anti Allas, kes on Võru linnapeana teinud aastaid tänuväärset tööd, olles tänaseks üks Eesti hinnatumaid ja populaarsemaid omavalitsusjuhte. Anti on alati olnud kirglik nii oma kandi asjade eest seismisel kui muudes Eesti elu asjades kaasa rääkijana. Meie Võrumaa organisatsioonilt on alati olnud, mida õppida. Seega olen kindel, et see visiit saab olema inspireeriv ja meeleolukas," ütles Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles