Valga noormees uuendas taas rekordit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tanel Visnap (keskel) Pärnu Rannastaadioni kergejõustikuõhtul. Vasakul viiendaks jäänud Janis Mezitis, paremal Visnapit ülinapilt edestanud Ken-Mark Minkovski.
Tanel Visnap (keskel) Pärnu Rannastaadioni kergejõustikuõhtul. Vasakul viiendaks jäänud Janis Mezitis, paremal Visnapit ülinapilt edestanud Ken-Mark Minkovski. Foto: Lilli Tölp

Hiljuti Lätis Ogres peetud Balti matši kergejõustikus võitis ülimalt napilt, ühe punktiga leedulaste ees Eesti koondis.

Oma panuse Eesti koondise võidu heaks andis ka Valga noormees Tanel Visnap, kes oli 100 meetri jooksus neljas. Seejuures jäi spordiklubi Maret-Sport eest võistleval Visnapil pronksist puudu vaid üks sajandiksekund. «See on sisuliselt olematu mõõde,» tõdes tema treener Raimond Luts.

Seejuures uuendas Visnap taas ka Valgamaa rekordit. Kui nädal varem oli ta Eesti meistrivõistlustel jooksnud selle 10,77 peale, siis Ogres oli tulemus 10,73.

Selline sportlik saavutus on seda hinnatavam, et kuulmispuudega Visnap kuulus esmakordselt Eesti põhikoondisse ja võistles tavaliste atleetidega nagu võrdne võrdsega. «Eks tal ole paraku start teistega võrreldes natuke kehvem: seal kaotame kõige rohkem. Aga pole parata,» nentis noormehe treener. «Ta ise oli küll pettunud, aga ütlesin, et pole põhjust.»

Omalaadse revanši sai Visnap aga nädal hiljem Pärnu Rannastaadionil aset leidnud kergejõustikuõhtul. Nüüd oli just Visnap see, kes 100 meetris lähimat konkurenti - sedapuhku Karl Erik Nazarovit - ühe sajandikuga edestas ja ajaga 10,75 kolmanda koha võitis. Samas jäi ka hõbe vaid sajandiksekundi kaugusele: selle pälvis Ken-Mark Minkovski. Võidu võttis tulemuse 10,65 välja jooksnud Henri Sai.

Väga edukas oli Visnap ka kaugushüppes. Tulemus 7.06 tõi talle hõbemedali. Võitis 7.45 hüpanud kümnevõistleja Hans-Christian Hausenberg. Kolmas oli tulemusega 6.66 Jakob Ristimets.

Visnapit kimbutas Pärnus ka terviseprobleem. «Tema jala tagakülg on põletikus. Ilmselt annab tunda, et ta pole harjunud nii palju võistlema,» nentis Luts. «Nüüd on tema hooaeg aga läbi ka.»

Lõuna-Eesti sportlastest oli Pärnus edukaim Kristin Saua Võru klubist Lõunalõvi, kes 100 meetri jooksus ajaga 12,09 parim oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles