Tilsis sai kooliaasta varakult hoo sisse

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Tilsi põhikooli avaaktus peeti juba 24. augustil. FOTO: Tilsi Põhikool
Tilsi põhikooli avaaktus peeti juba 24. augustil. FOTO: Tilsi Põhikool Foto: Tilsi Põhikool

Kui üks populaarsemaid kooliaasta avaaktuse aegu vähemalt Lõuna-Eestis on 1. september kell 9, siis Põlva vallas asuvas Tilsi põhikoolis algas õppeaasta juba selle nädala esmaspäeval. Seega oldi üks esimesi koole Eestis, kus õppeaasta on juba alanud. Samal päeval oli Lõuna-Eestis avaaktus ka Räpina aianduskoolis.

Tilsi kooli esimeses klassis alustas õpinguid kuus õpilast. Klassipinkidesse aga Tilsi kooli õpilased veel ei istu, sest 2.–9. klass veedab 25.–27. augusti stardilaagris Võru vallas Sulbis. Tilsi põhikooli direktori Peep Lauki sõnul aitab selline laager õpilasi uueks kooliaastaks ette valmistada.

Tilsi põhikooli avaaktus peeti juba 24. augustil. FOTO:
Tilsi põhikooli avaaktus peeti juba 24. augustil. FOTO: Foto: Tilsi Põhikool

«Meil on juba mõneaastane traditsioon alustada kooliaastat laagriga, kus õpilased saavad vabas õhus loodustarkusi ja näiteks orienteerumist õppida. Aga seal saab ka omavahel vestelda, kuidas suvel on läinud, samuti joosta ja mängida,» sõnas Lauk.

Tilsi põhikooli avaaktus peeti juba 24. augustil. FOTO:
Tilsi põhikooli avaaktus peeti juba 24. augustil. FOTO: Foto: Tilsi Põhikool

Koolijuht lisas, et vaatamata kooli väiksusele on seal väga tähtis koht huviharidusel. «Praegu on meil 19 huviringi: keraamikast robootikani. On ka oma keelekursus: võro kiil. Sügisest lisanduvad malering ja lennuring. Viimatinimetatus õpetame õpilasi lennutama droone ja ehitama mudellennukeid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles