Haanja triatlonil sai näha põnevat vastasseisu

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Võistkonnavõistluse pani kinni AOK Arenduse unistuste tiim koosseisus Kregor Zirk (paremal), Kail Piho (vasakul) ja Rauno Laumets ajaga 47.15.
Võistkonnavõistluse pani kinni AOK Arenduse unistuste tiim koosseisus Kregor Zirk (paremal), Kail Piho (vasakul) ja Rauno Laumets ajaga 47.15. Foto: Külli Leola

Haanja külje all Vaskna järve ääres peetud Haanja rahva­triatlonil oli kõige teravam konkurents võistkonnavõistluses.

MTÜ AOK Arendus oli võistluseks kokku pannud oma unistuste meeskonna. Sinna kuulus ka Kregor Zirk, kes on üks kõlavaimaid nimesid Eesti ujumises. Rattasõidule suundus nende eest kohalik mees ja endine kahevõistleja Kail Piho. Samuti kuulus tiimi 2019. aasta Tartu linnamaratoni võitja Rauno Laumets.

Suurt konkurentsi pakkusid aga Ujumise spordiklubi mehed Henry Räppo ja Arthur Kooser. Räppo oli sealjuures eelmise aasta parim meestriatleet ning ta krooniti Eesti meistriks olümpiadistantsil. Räppo ujus ja jooksis ning Kooser sõitis rattaga. Mõlemad mehed olid soojenduseks teinud ka individuaalvõistluse, kus ujuti 0,25 km, sõideti rattaga 12 km ja joosti 2 km. Seal saavutasid nad kaksikvõidu.

350-meetrise ujumisdistantsi võitis Kregor Zirk ajaga 4.25, aga Räppo ja Risto Holsmeier võistkonnast Tr1hards Tartu ei jäänud kaugele maha, kaotust vastavalt neli ja kuus sekundit. Rinel Pius Tr1hardsi Tallinna tiimist kaotas samuti vaid kaheksa sekundit. Zirk püstitas ühtlasi 16 sekundiga ujumisraja rekordi.

Rattaga tuli vändata 18 kilomeetrit, kus alavõidu sai Harrastajate tiim rattur Taavi Kannimäe, kelle võiduaeg 25.52 oli ka ala rekord. Jooksurajal oli parim Rauno Jallai võistkonnast Kohalikud, läbides 4 km ajaga 14.54 ja tõstis järgmiseks aastaks lati kõrgemale.

Kokkuvõttes võitis AOK Arenduse unistuste tiim koosseisus Kregor Zirk, Kail Piho ja Rauno Laumets ajaga 47.15. Ujumise spordiklubi duo Henry Räppo ja Arthur Kooser jäid alla 34 sekundiga. Tr1hards Tartu võistkond, kuhu kuulusid Risto Holsmeier, Johannes Sikk, Armin Angerjärv, kaotas juba minuti ja 11 sekundiga. Kokku tegi kaasa 22 võistkonda.

Võistkondliku triatloni kõige kiirem ujuja, rattasõitja ja jooksja said 100 eurot auhinnaraha. Kui ületati 2019. aasta aeg ujumises 4.41, rattasõidus 26.51, jooksus 15.20, siis lisandus veel 100 eurot. Ehk ühel tiimil oli võimalik koju viia 600 eurot. Kõik meeskonnad toetasid oma osalemisega Võrumaa lasterikaste perede liitu.

Haanja triatlonil osales pea 200 võistlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles