Spordinädala avab heategevuslik teatejooks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Üle-eestiline heategevuslik teatejooks saab teoks 15. korda.
 
Üle-eestiline heategevuslik teatejooks saab teoks 15. korda.  Foto: Elmo Riig

Traditsiooniline heategevuslik teatejooks toimub tänavu Spordinädala avaüritusena 23. septembril.

Eesti osavõtjaterohkeimaks koolinoorte spordiürituseks kasvanud jooks toimub parkides ja staadionitel üle Eesti, osalema on oodatud 12 000 põhikooliõpilast.

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul on osalema teretulnud kõik 5.–9. klasside lapsed. «Tahame pakkuda noortele võimaluse tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest. Samas saavad lapsed osalemisega anda panuse oma eakaaslaste toetuseks, kes on liikumisvõime kaotanud. Teatejooks kutsub inimesi üles annetama Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse mängulise liikumisraja loomise toetuseks, mis on Eesti esimene liikumisrada taastusravil viibivatele lastele.»

Teatejooks toimub korraga 27 kohas, sealhulgas Elva lauluväljakul, Otepää keskväljakul, Räpina puhke- ja virgestusalal, Tõrva gümnaasiumi pargis, Valga linnapargis ja Võru Kesklinna pargis. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul meeskondi. Tiimis on kaheksa liiget, iga osaleja läbib 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt. Joostakse Teatejooksu särkides, osalemine on tasuta, registreerida saab 9. septembrini jooksu kodulehel.

Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse mängulise liikumisraja loomist toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles