Veetka Ultra toob jooksusõpradeni Karula rahvuspargi varjatud aarded

LEPM
Copy
RMK matkarada Ähijärve lähedal, mida Veetka Ultra rada läbib.
RMK matkarada Ähijärve lähedal, mida Veetka Ultra rada läbib. Foto: Jonatan Karjus

Sel aastal 19. septembril esmakordselt toimuv Veetka Ultra tutvustab jooksjatele Eesti väikseima rahvuspargi kaunimaid pärleid. Oodatud on nii tõsised ultrasportlased kui harrastajad, kes soovivad looduses elamusrikka päeva veeta.

Veetka Ultra peakorraldaja Jonatan Karjuse teatel on pikim distants poolsada kilomeetrit, mis joostakse ühel ringil läbides rahvuspargi põnevamaid paiku alates Kaika kandi kuppelmaastikust ja seda ümbritsevatest küladest ning lõpetades Soolamägede ja Ähijärve taguste rabamaastikega. Huvilistel on võimalik oma võimed proovile panna ka 35 ja 15 kilomeetri pikkustel radadel, mis kulgevad vastavalt pika raja lõuna- ja põhjapoolsetel osadel.

Rajad on võimetekohased kõigile ja pakuvad parima valiku Eesti ühe ilusama piirkonna looduskaunimatest paikadest. Oleme sündmust planeerides mõelnud sellele, et raja läbimine annaks mõnusa emotsiooni nii tippsportlasele kui harrastajale. Võib jooksta võidu või läbida kiire kõnnitempoga.

Sündmuse eesmärk on kasvada Balti riikide üheks tuntuimaks maastikujooksuks.

“Karulasse on Tallinnast sama pikk tee nagu Riiast. Kuigi sel aastal alustame tagasihoidlikult, siis on lähiaastatel sihik seatud tuntuse kasvatamisele kogu regioonis, panustades sporditurismi edendamisega kohalikku kogukonda,” sõnas Karjus, lisades, et  

maastikujooksud ja maratonist pikemad distantsid on muutumas üha populaarsemaks. Seiklushimulised spordisõbrad üle kogu maailma otsivad uusi kohti ja katsumusi, kus ennast proovile panna.

Peakorraldaja sõnusi lähtutakse võistlust korraldades jätkusuutlikuse põhimõttest ja hoolitsetakse selle eest, et loodusesse jääks võimalikult väike jalajälg. Karula rahvuspark on ideaalne paik, kus tutvustada inimestele loodusega kooskõlas olevat eluviisi ja selle säilitamise tähtsust.

Veetka Ultra toimub 19. septembril Karula rahvuspargis võistluskeskusega Veetka talus. Registreerida saab jooksule 11. septembrini koduleheküljel www.veetka.ee.

Rajaplaan: 50 kilomeetri rada Karula rahvuspargis.
Rajaplaan: 50 kilomeetri rada Karula rahvuspargis. Foto: Jonatan Karjus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles