Põllumajandusgrupp Agron sai loa osta Vardja Masinaühistu

BNS
Copy
Põlvamaal tegutsev Vardja Masinaühistu tegeleb taimekasvatuse ja toorpiima tootmisega. Foto on illustratiivne.
Põlvamaal tegutsev Vardja Masinaühistu tegeleb taimekasvatuse ja toorpiima tootmisega. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Konkurentsiamet andis Raul Jeetsi suurosalusega põllumajandusgrupile Agron Halduse OÜ loa osta Põlvamaal asuv Vardja Masinaühistu (MÜ), mis tegeleb taimekasvatuse ja toorpiima tootmisega.

Agron on varem konkurentsiametile teatanud, et koondumise eesmärgiks on suurendada kontserni taimekasvatuse toodangut, tagamaks oma loomade varustatuse loomasöödaga ja võimalikult väike sõltuvus kontsernivälistest loomasöödaga varustajatest.

Agroni teatel võimaldab koondumine ühtlasi suurendada toodetava piimamüügi koguseid. Agron on oma äriplaanide tegemisele võtnud aluseks eelduse, et nõudlus toorpiima järele kasvab tulevikus oluliselt. 

Tehingujärgselt hakkab Vardja MÜ kuuluma Agroni kontsernile. 

Agroni ja tema tütarettevõtete põhiline tegevusvaldkond on toorpiima tootmine, millele lisaks toodetakse teraviljasaadusi nii loomasöödaks kui ka müügiks. Samuti kuuluvad kontserni kanalad, mille põhitoodanguks on kanamunad.

Lisaks põllumajandussaaduste tootmisega tegelevatele tütarettevõtjatele omab Agron tütarettevõtjat Trebor Agro OÜ, mis omab grupi tootmistegevuseks vajalikke maatulundusmaid. 

Vardja MÜ-lt omandatava ettevõtte põhitegevusalaks on taimekasvatus ja piimakarjakasvatus. Koondumise tulemusena jääb poolte ühine turuosa alla 15 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles