Võru linnagaleriis avatakse kolm uut näitust

LEPM
Copy
Andrus Rõuk,  "Tamula tango".
Andrus Rõuk, "Tamula tango". Foto: Võru Linnagalerii

Võru Linnagaleriis avatakse 31. augustil kell 17 lausa kolm näitust korraga.

I korruse galeriis  näeb Ruti Jõgi-Rumvolti ja Aivar Rumvolti ühisnäitust "Kuldookri ajas". 

Ruti ja Aivar tähistavad sellega oma 30-aastast kooselu, mis täitus juunis. Tegemist on nende 14. ühisnäitusega. 

Õlimaale, joonistusi ja abstraktseid kompositsioone on mitmest perioodist. Aivari viimased suureformaadilised õlimaalid on nii värsked, et värvgi veel kuivamata. 

II korruse galeriis on väljas Andrus Rõugu maalinäitus "Tamula tango", mis on suuresti mõjutatud (eriti viimatiste tööde puhul) sümbolismist ja rahvusromantilisest mütoloogiast. Autor loeb avamisel ette ka selleks puhuks loodud luuletuse.

II korruse galeriis on vaadata Toomas Kuusingu isikunäitus. 

Toomas Kuusing elab ja töötab Võrus, kuid tema kunstiga on tuttavad ka kunstihuvilised kõikjal üle Eesti, ilmselt kaugemalgi. Tema kõverpeeglist nähtud/kujustatud maailm on vaieldamatult satiiriline, kuid mitte kunagi kuri. Tema tegelased teostel võivad tunduda veidrate, mõnikord isegi naeruväärsetena, kuid kunstnikul puudub nende suhtes üleolekutunne või didaktiline kõrvalt(ülalt)vaataja positsioon.

Oma õlimaale ja graafikat luues inspireerivad Kuusingut jätkuvalt inimesed oma tavapärastes ja ebatavalistes tegemistes kaugelt, lähedalt ja ümbert. Kuusing loob naivismi, realismi ja sürrealismi sünteesis argimütoloogilisi maailmu, kus harilikus situatsioonis avaldub mingil hetkel metafüüsiline mõõde või hoopis pääseb valla maagiline realism.

Teostel kujutatud stseenid on enamasti lavastatud fantaasiad. Esmapilgul võib tunduda, et tegemist on visuaalse absurdiga, kuid teostel kujutatud teemad ja stseenid on oma olemuselt ja sisult tõsised ja päevakajalised. Teostel ei ole kujutatud konkreetseid inimesi ega situatsioone. Kõik kujutatu on fiktsioon.

Galerii on avatud esmaspäevast reedeni kella 15-19 ning Võru Kandles toimuvate ürituste ajal. Näituste külastamine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles