Lucas Leok võitis karikasarja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti noorte karikasarja võitjaks klassis 65cc tuli 227 punktiga Lucas Leok Travis Leoki ja Kaspar Uibu ees.
Eesti noorte karikasarja võitjaks klassis 65cc tuli 227 punktiga Lucas Leok Travis Leoki ja Kaspar Uibu ees. Foto: Helen Urbanik

Holstre-Nõmmel peeti motokrossi noortesarja finaaletapp. Klassis 65cc tuli 227 punktiga võitjaks Lucas Leok Sõmerpalu motoklubist, kellele see oli esimene aasta sõita 65-kuubikulisel tsiklil.

Holstres võitis esimese sõidu Tanel Leoki poeg, Lucase klubikaaslane Travis Leok, onupoeg Lucas Leok jäi 5 sekundi kaugusele ning kolmas oli klubikaaslane Kaspar Uibu. Teises sõidus sai Travis taas parema stardi, kuid varsti oli Lucas temast möödas ning teiseks kihutas end Uibu. Konkurents kolme liidri vahel oli aga ülitihe, nad mahtusid vähem kui kolme sekundi sisse. Etapi võitis Lucas Leok Travis Leoki ja Uibu ees. Sarja kokkuvõttes oli esikolmik sama.

«Koroonaaeg mängis ilmselt Lucase kasuks,» rääkis noormehe isa ja treener Aigar Leok. «Meil oli rohkem aega vaheaastaks valmistuda. Poiss on terve hooaja püsinud terve ja oleme teinud ka järjepidevat tööd. Võtan tema ees mütsi maha, sest ta on näidanud väga visa hinge ja suurt võitlusvaimu! Eilsesse viimasesse startigi minnes ütlesin, et võid ju veidi rahulikumalt võtta - aga ta punnis ikka nii sõidu- kui etapivõidu välja ning oli ka sarjas esimene.»

Aigar Leok tunnistas, et isegi kui üritaks, ei oleks võimalik poja motokrossivaimustust või võitlushimu vähendada. «See on tal geenidega ikka nii sees ja hommikul süüakse putru ka õega võidu peale.»

Kõige pisemate klassis 50 PW/Mini astus esimese sõidu teise ja teise sõidu võiduga taas poodiumi kõrgeimale astmele samuti Sõmerpalu klubi esindav Stever Pihu, kuid esimeses sõidus andis talle lahingu Dominic Toomsalu (Husqvarna), kes avasõidu võitis, kuid oli teises sõidus kolmas. Kolmas oli Mikk Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles