Aasta õpetaja ei tee lugemises järeleandmisi

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlvamaa tänavused aasta õpetajad Mooste folgikojas: Ave Kikas (vasakult), Jaanika Kivi, Maive Torop, Anneli Huuse, Aime Sabre, Ivi Luht ja Liisi Kont
Põlvamaa tänavused aasta õpetajad Mooste folgikojas: Ave Kikas (vasakult), Jaanika Kivi, Maive Torop, Anneli Huuse, Aime Sabre, Ivi Luht ja Liisi Kont Foto: Mati Määrits

Põlvamaa aasta põhikooli aineõpetaja tiitli läinud neljapäeval vastu võtnud Saverna põhikooli õpetaja Ivi Luht ei tee õpilastele kohustusliku kirjanduse lugemises järeleandmisi ning hoiab au sees eesti keele õigekirja.

Saverna koolis on Luht töötanud 30 aastat. Alustas algklasside õpetajana, aga kuna eesti keel väga meeldis, hakkas kohe kõrvalt ka seda ainet andma. «Ning kui eesti keele õpetaja pensionile suundus, läksingi üle.»

Lapsed on pedagoogi tähelepanekutel hakanud vähem lugema. «Aga ega ma neile allahindlust tee – lugema nad peavad. Neil, kes palju loevad, on niivõrd head mõtted, et nad ka kirjutavad hästi. Kui toon klassis näite, et nemad loevad palju ja kui hästi neil mõnel konkursil jälle läks, paneb see ka teisi lugema,» tõi Luht näite heast eeskujust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles