POOL SAJANDIT ÕPETAJA

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Pilve Kängsepp on Keeni põhikooli kauaaegne pedagoog. «Minu jaoks on õpetajaamet kutsumus, töö ja hobi. Mulle lihtsalt meeldib,» ütleb ta.
Pilve Kängsepp on Keeni põhikooli kauaaegne pedagoog. «Minu jaoks on õpetajaamet kutsumus, töö ja hobi. Mulle lihtsalt meeldib,» ütleb ta. Foto: Arvo Meeks

Homsel tarkusepäeval algab õpetaja Pilve Kängsepal 52. aasta pedagoogina. «Selle õppeaasta olen kindlasti, siis vaatan, mis edasi saab. Kui pakutakse ja vaja on, olen seni, kuni jõuan. Sest seda, mida meeldib teha, teen ikka,» ütleb õpetaja.

Esimene koolipäev õpilasena ei unune tal kunagi. Oli 1957. aasta, kui ta alustas Valga 1. keskkoolis kooliteed. «Ema käekõrval ja pimedat tänavat mööda, süda värises. Õpetajale olid lilled kaasas.»

Tema sõnul on 1. septembri aktused muutunud pidulikumaks. Rohkem nähakse vaeva kaunistustega, et kõik oleks viimseni ilus. Temal ei olnud nii, et lõpuklassi õpilane toob käe otsas koolitee alustaja saali aktusele. See traditsioon tuli tema meenutuste järgi 1970. aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles