Karikas tuli Maidlale vaatamata ebaõnnele viimasel etapil

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juss Maidla võitis klassi MX 138 punktiga.
Juss Maidla võitis klassi MX 138 punktiga. Foto: Motostart Photography

Laupäeval toimus Holstre-Nõmmel MiniDirt Pitbike karikasarja hooaja viimane etapp, kus oma klassides võitsid Juss Maidla, Robin Kahu, Henry Küper ja Marko Lepik.

Pitbike MX ja Pitbike 35+ klasside ühises võidusõidus asus juhtima 35+ klassis osalev Marko Lepik, keda jälitas Juss Maidla Kagu motoklubist. «Kōik oli hästi, kuni tahtsin Lepikust neljandal ringil mööduda, aga pill läks laiali ja pidin raja äärde seisma jääma,» kommenteris Maidla. Sõidu võitis Lepik Sasha Võsa ja Romet Ahi ees. Klassis 35+ oli kolmas lätlane Jurijs Sigajevs, klassis MX järgnesid Võsale Karl Linke ja klubikaaslane Kristel Raba.

Teises sõidus läks juhtima Maidla, kuid paari ringiga pääses Lepik temast mööda ning lõpetas taas esimesena. «Teise sõidu ajal oli rada väga auklik ja sain oma sõitu teha: punkte oli ju vaja koguda,» kommenteeris vanemale kolleegile kolme sekundiga kaotanud Maidla. Selles sõidus tuli talle oma klassi võit Võsa ja Linke ees ning päeva kokkuvõttes Võsa ja Linke järel kolmas koht. Kolme etapi kokkuvõttes võitis Maidla klassi MX 138 punktiga Kristel Raba (118 p) ja Oliver Vippuli (112 p) ees. «Sarja kokkuvõtteks ütleksin, et need rajad meeldisid mulle ja ilmad oli head, nii et super,» lisas Maidla.

Klassis 35+ järgnesid teises sõidus Lepikule Sigajevs ja Ahi ning selline sai ka päeva kokkuvõte. Sarja kokkuvõttes oli Lepik maksimumpunktidega (150 p) ülekaalukas võitja, Ahi tuli napilt (126 p) teiseks Sigajevsi (124 p) ees.

Semi 88+ esimest sõitu asus juhtima Raivo Raudsepp Sõmerpalu motoklubist, kellest peagi möödus Kristel Raba. Väga kehva stardi saanud Jurijs Sigajevs pidi hakkama liidreid tagant jälitama, kuid viimastel ringidel õnnestus tal nii Raudsepast kui Rabast mööduda ning esimesena lõpetada.

Samas stardis osalenud Semi 88 Juunior klassi sõitjatest oli kiireim Henri Grünberg Oliver Kalle ja Mikk Pinseli ees. Teist sõitu asus Semi 88 klassis kindlalt juhtima Robin Kahu, kelle taga lõpetasid Lauri Maks ja Raudsepp. Juuniorite klassis jäi järjestus Henry Küper, Grünberg ja Kalle.

Päeva kokkuvõttes oli klassis Semi 88 rebimine väga tihe, poodiumi esimesele astmele tõusis Kahu (41 p), teisest kuni neljanda kohani olid aga võrdselt 40 punkti Maksil, Raudsepal ja Kristel Rabal. Karikasarjas edestas Kahu (123 p) samale punktisummale tõusnud Raba ja Sigajevsi (122 p). Juunioritest võitis etapi Grünberg Kalle ja Küperi ees ning karikasarjas oli esimene Küper (137 p), teine Grünberg (130 p) ja kolmas Kalle (116 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles