Karula rahvuspargis selgitati Eesti parimad orienteerujad

LEPM
Copy
Meesteklassi parim Timo SIld.
Meesteklassi parim Timo SIld. Foto: Sander Lembra

Eile Karula rahvuspargis esmakaardistatud alal Soolamägedes peetud Eesti meistrivõistlustel orienteerumisjooksu tavarajal tulid Eesti meistriteks Evely Kaasiku OK JOKAst ja Timo Sild OK Võrust.

Naiste põhiklassi 9,5km rajal ei valmistanud oma pöidlahoidjatele pettumust favoriidi koormat kandnud Evely Kaasiku (JOKA), kes jõudis viimasena startinuna finišisse teise naiste põhiklassi jooksjana, edestades oma konkurente pea kaheksa minutiga.

Soomes elava ja treeniva Kaasiku sõnul maastik talle üllatusi ei pakkunud, sest võrreldes tavapärase Soome avakalju-männimetsa maastikuga ongi Eesti metsad rohelisemad ja tihedamad, kus kohe raja alguses tuleb orienteerumisoskused maksma panna. “Põnev oli, kohati oli ootamatuid läbitavuse momente, aga selle eest oli hea orienteerumine.”

Üllatust oma poolehoidjatele pakkus aga esimesena naiste põhiklassi rajale startinud ning kogu võistluse üksi liikunud Eesti suusaorienteerumise esinumber Daisy Kudre (Värska OK Peko), kes hõbedale tulles tõusis esmakordselt orienteerumisjooksu Eesti MV naiste põhiklassis pjedestaalile. Daisy Kudre peaeesmärk on eeloleval talvehooajal sihitud veebruaris 2021 Käärikul toimuvatele suusaorienteerumise MM-le. Suusaorienteerujate juuli-augusti mahutreeningute pealt ja sel suvehooajal vaid kahel korral metsa orienteerumistrenni jõudnud Daisy Kudre suutis enda hinnangul teha täna eriti kindla tehnilise soorituse, tõmmates pidurit keerulisemates kohtades, et eksimusi vältida.

Pronksi sai OK Võru esindaja Laura Joonas.

N21E esikolmik:

1. Evely Kaasiku                 OK JOKA                 1:16:00

2. Daisy Kudre                   Värska OK Peko   1:23:57 (+7:57)

3. Laura Joonas                 OK Võru              1:26:31 (+10:31)

Meeste põhiklassi 15,0 km rajal jagasid kirkamad medalid omavahel sellest sügisest taas OK Võru esindavad vennad Sillad. Täna jäi peale vanem, Timo Sild, kelle võit noorema venna Lauri ees oli 2.46.

Samuti Soomes elava ja treeniva Timo Silla sõnul on Soolamäed tõeliselt lahe maastik ja on väga vahva, et Eestis leidus veel sellist kaardistamata ja tõsist väljakutset pakkuvat maastikku. “Tormimurdu oli rohkem kui ma ootasin. Kuni hajutusringideni raja teise poole alguses jätkus mul jõuvarusid, kuid pärast neid 4 km edasi viimases reljeefipesas hakkas väsimus mõttetööd kõvasti pärssima. Tegin ühe vea ja pidin enne lõppu isegi 10-15 sekundiks seisma jääma ja pulsi madalamaks laskma, sest kahtlesin, kas liigun õiges suunas.”

Lauri Sild hindas, et tema tänane lihaskonditsioon ei olnud täielikult taastunud eelmisel nädalavahetusel toimunud Eesti MVtest sprindis, öisel tavarajal ja sprinditeates.

Kolmandale kohale jooksis Kristo Heinmann Värska OK Pekost.

M21E esikolmik:

1.      Timo Sild            OK Võru                1:33:11

2.      Lauri Sild            OK Võru                1:35:57 (+2:46)

3.      Kristo Heinmann Värska OK Peko      1:41:35 (+8:24)

Juunioride kiireimaid olid Mari Linnus (Värska OK Peko) ja Kaarel Vesilind (SRD SK).

Tulemused ja GPS jälgimine: http://www.okvoru.ee/emv-tavarada-ja-noorte-ja-veteranide-teade-05-06-09-2020-soolamagedes/

Võistlused korraldas OK Võru, peakorraldaja Andy Karjus ning pearajameister Sixten Sild.

Täna selgitatakse samal maastikul Eesti orienteerumisjooksu teatemeistrid noorte ning veteranide klassides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles