Võruga on seotud juba kaks koroonakollet

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Terviseamet alustas Võrumaal koroonaviiruse proovide võtmist uues testimispunktis, mis asub Võru Kagukeskuse parklas.
Terviseamet alustas Võrumaal koroonaviiruse proovide võtmist uues testimispunktis, mis asub Võru Kagukeskuse parklas. Foto: Tomi Saluveer

Terviseamet avas mitme haiguskoldega Võrus teisipäeval koroona testimispunkti. «Võru on praegu üks meie murelaps,» tunnistas terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht. «Hoiame toimuval pingsalt silma peal, et viirus ei hakkaks edasi levima. Praegu tuleb olla järeleandmatu.»

Luha sõnul on Võrus tekkinud kaks kollet. Üks on seotud sünnipäevapeoga. Eilehommikuse seisuga oli selle koldega seotud 12 nakatunut, aga nad kõik ei ela Võrumaal. «Tegemist on keskealiste inimestega,» täpsustas Luht.

«Esmaspäeval lisandus Võrus neli inimest, kes on seotud reisiga Itaaliasse ja Austriasse,» lausus Luht. «Tegemist on kümneliikmelise reisiseltskonnaga – nii on Võrus tekkinud ühine kolle Pärnuga. Otsime nende inimeste lähikontaktseid.» Reisiseltskonnast on Pärnumaal 5 positiivset, Võrumaal neli. Kümnes inimene põdes haiguse kevadel läbi ja on nüüd koroonanegatiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles