Arvutiklass aitab Räpinas õppetööd korraldada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Räpina muusikakooli arvutiklassi avasid pidulikult IT-spetsialist Andrus Karpson (vasakult), hoolekogu esimees Toomas Heering, vallavanem Enel Liin, koolijuht Marika Klimberg-Hyötyläinen ja abivallavanem Piret Rammo.
Räpina muusikakooli arvutiklassi avasid pidulikult IT-spetsialist Andrus Karpson (vasakult), hoolekogu esimees Toomas Heering, vallavanem Enel Liin, koolijuht Marika Klimberg-Hyötyläinen ja abivallavanem Piret Rammo. Foto: Aivo Parmson

Räpina muusikakoolile tõi tarkusepäev ka uue arvutiklassi, kus viiakse läbi muusikaloo- ja solfedžotunde. «Eelmisel aastal pakkus kohalik ettevõtja ja muusikakooli hoolekogu esimees Toomas Heering koolile ühe ettevõtmise käigus soetatud arvuteid, millele jäi rakendus leidmata. Ja nii see mõte hakkas idanema ning teostuski augusti lõpuks,» rääkis kooli direktor Marika Klimberg-Hyötyläinen.

Kuna muusikakool asub Sillapää mõisahoones, pole ehituslikke probleeme alati lihtne lahendada. Tegemist on muinsuskaitselise objektiga. «Pidasime nõu Põlvamaa muinsuskaitsenõuniku Anu Lepaga. Protsessile andis hoogu ka Räpina abivallavanem Riho Luht, laudade paigutuse mõtlesid välja meie rühmaainete õpetajad. Arvuteid täiustasid ning ühendasid võrku valla IT-spetsialistid Aleksei Raud ja Andrus Karpson, elektritööd tegi firma Särr OÜ. Ja asi tehtigi teoks,» oli direktoril põhjust rõõmustada.

Arvutiklassis saavad õpetajad tutvustada õppuritele muusikakeskkondi, arvutiga saab teha ka diktaate, teste ja on igasuguseid muid võimalusi. «Kindlasti muutuvad tunnid huvitavamaks ja mitmekesisemaks.»

Avaaktusel oli aga koolijuhil edasi öelda teisigi rõõmustavaid teateid.. Nimelt soetas kool programmi «Igal lapsel oma pill» toel uue täissuuruses hinnalise viiuli. Veel suurem uudis oli aga see, et tänu huvihariduse toetusrahale sai kool Heino Tartese meisterdatud uue lõõtspilli omanikuks. Erksakõlalist pilli esitles Richard Jürgenson lustliku rahvaviisiga.

Kooliperre võeti vastu 15 uut õpilast. Lisandus ka paar täiskasvanud muusikahuvilist. «Sellest õppeaastast töötab meie koolis teiste seas ka uus rühmaainete õpetaja Jürgen Järvpõld, kes jätkab samal ajal õpinguid Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias,» lisas koolijuht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles