Otepää päästekomando sai uue pealiku

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää komando uus pealik Andrus Rinne asus ametisse kuu algul. Pilt on tehtud kuus aastat tagasi, kui ta oli Tartu korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidaja.
Otepää komando uus pealik Andrus Rinne asus ametisse kuu algul. Pilt on tehtud kuus aastat tagasi, kui ta oli Tartu korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidaja. Foto: Margus Ansu

Otepää päästekomando uus pealik on staažikas päästja, endine pikaaegne vanemoperatiivkorrapidaja Andrus Rinne. Ta on olnud operatiivtööl Tartu päästekomandos rühmapealikuna ning viimased 10 aastat Tartumaa vanemoperatiivkorrapidajana.

58-aastasel Rinnel on päästeteenistuses staaži ligi 40 aastat. Ta arvas, et sobiks edaspidi rohkem stabiilsema sisuga komandopealiku tööle, ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Aastatel 2006–2010 oli Rinne Võnnu päästekomando pealik.

Enne Andrus Rinnet juhtis Otepää komandot Gehrt Kompus. «Kompus oli enne komandopealiku ametit Valgas pikalt päästja, meeskonnavanem ning Valgamaa vanemoperatiivkorrapidaja. Omal ajal aga Valgamaa korrapidamisgrupp kaotati,» rääkis Kiik.

Ta lisas, et võimaluse tekkides soovis Kompus aga jälle meelsamini endist operatiivkorrapidaja tööd teha. «Nüüd tekkiski võimalus vangerduseks, kus vahetatakse omavahel ametikohti. Nii et mõlemad pooled saavad jätkata endale meelepärasemal ja praegustele võimetele kohasemal ametikohal,» rääkis kommunikatsioonijuht.

Nii on Gehrt Kompus alates septembri algusest Tartu korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidaja ning Andrus Rinne Otepää komando pealik. Rinne teenistuskäik päästeametis algas 1981. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles