Suure Munamäe vaatetorn läks remonti

BNS
Copy
Suur Munamägi ja sealne vaatetorn
Suur Munamägi ja sealne vaatetorn Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäevast suleti Suure Munamäe vaatetorn Haanjas, mida ei saa ehitustööde tõttu külastada paar järgmist kuud, kirjutab Võrumaa Teataja.

«Ajakava kohaselt on ehitustööde alguseks kinnitatud 14. september ja torn on ehitustöödeks suletud kuni 60 päeva. Sel perioodil ei pääse külastajad ei torni ega ka Suurele Munamäele,» kinnitas Rõuge valla ettevõtlus- ja projektispetsialist Anneli Piigli.

Valla esindaja sõnul alustatakse ettevalmistustöödest, mis hõlmavad erinevate objektide teisaldamist ja likvideerimist ning torni siseehitustöödest, mille käigus saavad uue väljanägemise nii kohvik kui ka piletimüügiala. Kuna ehitustööd hõlmavad ka külastajateekonna parendamist, on külastajaile suletud ka vaatetornini viiv mägi.

Käesoleval aastal kuulutas Rõuge vald välja Suure Munamäe vaatetorni, välialade ja siseekspositsiooni töödehanke, mille tulemusel valmib mäele nüüdisaegne ja atraktiivne külastuskompleks. Ehitustöid teostab Jõgevamaa ettevõte OÜ Mekon Ehitus. Tööd on planeeritud lõpetada jõulukuu alguseks.

Projekti kogumaksumus on projektitaotluse järgi 500 381,65 eurot, millest ligi 85 protsenti ehk 425 324,39 euro suurune toetus tuleb Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondist ja ülejäänud raha vallalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles