Kolmerattalised meenutavad minevikku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Külgkorvidega mootorrattad kogunevad Põlvamaale.
Külgkorvidega mootorrattad kogunevad Põlvamaale. Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval on Eesti maanteemuuseumi postijaama sisehoov kolmerattaliste päralt. Tähistatakse vanavanemate päeva, mis sel aastal pühendatud külgkorviga mootorratastele.

Vanavanemate päeva tähistatakse muuseumis aastast 2011. «Igal aastal keskendutakse mõnele vanale masinale, et tekitada eakates nostalgiat ja jagada nooremale põlvkonnale teadmisi,» rääkis muuseumi programmijuht Kerle Kadak. «Nõukogude ajal, kui ei olnud veel autod kõigile kättesaadavad, oli külgkorviga motikas oluline transpordivahend, kuhu mahtus rohkem kui üks inimene.»

Kokkutulek saab teoks koostöös mittetulundusühinguga Eesti Vanamootorrattaklubi Unic-Moto. Osaleda saavad kõik ühingu liikmed peredega ning mitteliikmetest huvilised, kellel ette näidata 35-aastane või vanem mootorratas.

Hommikul tehakse koos ringsõit Põlva ja Kanepi teedel. Paraadsõit saab avastardi südapäeval Ihamarust, kust liigutakse rongkäigus Varbusele. Uunikumid seavad end sisse muuseumi postijaama sisehoovi, kus külastajad saavad vanasõidukeid uudistada ning sõidukite omanikud muljeid, lugusid ja ka masinaosi vahetada. Aset leiab ka vanamootorrataste täpsussõit Rinaldo karikale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles