Lõikuspidu keskendub Eesti artistidele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teiste seas astub üles Võrumaa muusik Mari Kalkun.
 
Teiste seas astub üles Võrumaa muusik Mari Kalkun.  Foto: Lilli Tölp

Pärimusmuusika lõikuspidu, mis leiab tänavu aset 2.–3. oktoobril Viljandis, keskendub seekord kodumaistele artistidele. Programmijuhi Tarmo Noormaa sõnul rõhub lõikuspidu pärimusmuusika ehedale ja intiimsemale küljele.

Teiste seas astub üles Võrumaa muusik Mari Kalkun, kes toob «Õunaaia albumiga» Viljandisse oma värskeima loomingu, mis inspireeritud tänavusest ebatavalisest kevadest. Mari ja klaver moodustavad kontserdil helge duo ja esitlusele tulevad õunapuude õitsemisest sündinud laulud uuelt lühiplaadilt. Sekka kuuleb ka Kalkuni varasemaid parimaid palasid esituses koos löökpillivirtuoos Aleksandra Krementskiga.

Folktroonika, triphopi ja maailmamuusikaga mängiva Tintura ning muusik Arno Tamme ühise toimetamise tulemusel ilmub 1. oktoobril album «Kaugel üksi võõra rahva hulgas», mida 2. oktoobril Viljandis lõikuspeol esimest korda esitletakse.

Tänavuse sügispeo kavasse mahub ka üks täiesti uus ettevõtmine «Originaalist parem?!», kus viis pärimusmuusikute kooslust peavad esitama uusversioone üksteise lugudest. Nii on lavalaudadel oodata kirevat, lõbusat ja vaheldusrikast kontserti, kus püütakse leida vastust vaid ühele küsimusele: kas parem on uusversioon või originaal? Selles osalevad Juhan Uppin, Curly Strings, Kukerpillid, Duo Ruut ja Tintura.

Kahepäevase sügisfestivali kavasse mahuvad veel lugusid jutustav duo Piret Päär ja Kulno Malva, peamiselt tantsuklubides levinud repertuaari esitav klaveri- ja bandžoduo Kaisa Kuslapuu ja Karl Laanekask, pöörane ja energiline folkbänd Black Bread Gone Mad, Ants Tammiku ja Joosep Matjuse loodud visuaalidega oma muusika ühendanud Rüüt ning igale tantsupeole palavalt oodatud kooslus Suits ja Kool.

Kätte jagatakse ka Eesti ihaldusväärseimad pärimusmuusika auhinnad Etnokulbid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles