Tiia Luht: töö tuleks koroonakahtluse korral kohe nurka visata

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht julgustab inimesi koroonaäppi kasutama. «Riik ei kogu äpiga andmeid endale, vaid see suurendab kasutajate endi turvalisust,» rõhutab ta.
Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht julgustab inimesi koroonaäppi kasutama. «Riik ei kogu äpiga andmeid endale, vaid see suurendab kasutajate endi turvalisust,» rõhutab ta. Foto: Tomi Saluveer

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht soovitab tungivalt praegusel ajal kogunemisi vältida – eriti siseruumides. Samuti rõhutab ta, et koroonaviiruse kõrval ei tohiks unustada teisi nakkushaigusi, näiteks on taas alanud vaktsineerimine gripi vastu.

Mis on kõige olulisem soovitus viiruste leviku piiramiseks?

Kui inimene tunneb ennast haigena, peaks ta kohe pastaka nurka viskama või lõpetama ükskõik millise muu käsil oleva tegevuse ning kodust mitte välja tulema. Inimesed peaksid harjuma, et praegu ei tohi olla palju kontakte. Üritustel käimised, sünnipäevapeod ja noorte kodused kogunemised võiks vahele jätta. Tuleks tõsiselt mõelda, kas need on ikka nii olulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles