85-aastane vanaema ergutab eakaid võimlema

Tiit Loim
, reporter
Copy
85-aastane Mare Oherjus elab üksinda oma majas Valgas, kus teeb kõik tööd ise. «Ütlen lastele, et niikaua kui saate uksest sisse tulla ja teil ei ole kola jalus, olge rahulikud. Kui enam ei saa sisse, nii hirmsasti on raisku lastud, siis tulge appi.»
85-aastane Mare Oherjus elab üksinda oma majas Valgas, kus teeb kõik tööd ise. «Ütlen lastele, et niikaua kui saate uksest sisse tulla ja teil ei ole kola jalus, olge rahulikud. Kui enam ei saa sisse, nii hirmsasti on raisku lastud, siis tulge appi.» Foto: Arvo Meeks

Lapsed oma abikaasadega olid vanadaami hiljutiseks juubeliks salamahti kokku pannud plaani tema maja veevärgi uuendamiseks, tutvustab esimese asjana valgalanna Mare Oherjus (85). Edasi kutsub ta meid juba tuppa, kuna väljas on muru veel vihmast märg.

«Ütlesid mulle, et «sina ole vait». Ma küsin, mis maksab, mul ka on raha. Nemad: «Ei taha!» No siis ei taha,» kirjeldab Mare Oherjus oma sünnipäevakingi lugu külalistele ajalehest. Nüüd on kaevus uus veeautomaat, mitte nagu eelmine lärmakas pump, mis paiknes toas.

«Ei lõppe minu juubel ära. Eile toodi veel hulk maiustusi,» lisab naine, kelle sünnipäev oli 10. augustil. Laual on hulk kaarte ja maiustusi. «60 aasta juubel?» pärib fotograaf Arvo. «Ma ütlen 58,» muheleb Mare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles