Tamula jooksul võidutsesid Olavi Allase ja Helen Bell

Madis Perli
Copy
Tamula järve jooksu võitsid Olavi Allase ja Helen Bell.
Tamula järve jooksu võitsid Olavi Allase ja Helen Bell. Foto: Külli Leola

10. septembril joosti Võrumaa pikamaajooksude sarja raames Võrus 39. korda ümber Tamula järve, kus esimesena jõudsid finišisse meestest Olavi Allase ja naistest Helen Bell.

Kui tavaliselt on Tamula järve jooks Võrumaa pikamaajooksusarjas üks esimestest, siis tänavu peeti see kaheksanda etapina. Tugevate tuuleiilide tõttu lainetas Tamula järv nagu meri, kuid see kord oli kavas kuivem rada ning ei pidanud muidu distantsi keskele jäävat mudamülka osa läbima.

7,5 kilomeetrisel põhijooksul näitas kiireimat minekut Olavi Allase Tartu SS Kalevist, kellel kulus raja läbimiseks aega 22.59,6. Võru Lõunalõvi jooksja Ivar Ivanov jäi talle alla 1.10,0 ja oli teine. Ka kolmas koht läks Tartumaale, kui Eno Vahtral kogunes võitjale kaotust 1.17,2.

Naiste arvestuses jätkas ilusat seeriat Võrumaa jooksja Helen Bell, kes võttis hooaja teise etapivõidu ning on sel hooajal jõudnud igal etapil poodiumile. Tamula ringi läbimiseks kulus Bellil 27.30,8. Teisena jõudis naistest pärale Võru suusaklubi värve esindav Anette Kasemets kaotusega 2.27,5. Poodiumi kolmandale astmele jõudis SK Prorunner võistkonda esindav Maigi Vaikla, kes kaotas võitjale kolm minutit. Põhijooksul tegi kaasa 142 osalejat.

Lühijooksu distantsil tuli läbida 4,5 kilomeetrit, millega M14 klassis sai kõige edukamalt hakkama Daniel Varikov ning M12 arvestuses Jako Harlis Kala. Mõlemad noormehed treenivad Võru suusaklubis. N14 klassis võttis esikoha Anna-Maria Säre Võru biathlonist ning N12 klassis võidutses Rosibel Marii Kaldvee Võru suusaklubist. Lühema raja läbis 77 jooksuhuvilist.

Minijooksul näitasid head minekut Võru suusaklubi noored. Poistest sai esikoha Eerik Vahtra ja tüdrukutest Kendra Varikov. Sellel distantsil tegi kaasa 26 noort.

Järgmine etapp on kavas 19. septembril kui peetakse Kütioru maastikujooks.

PARIMAD

Põhijooks 7,5 km

M16: Matteo Marcus Meitern (Võru Lõunalõvi)

M18: Tanel Parm (Võru)

M21: Olavi Allase (Tartu SS Kalev)

M30: Ivar Ivanov (Võru Lõunalõvi)

M40: Margus Lehtna (Silja Sport)

M50: Kaupo Kaiv (Võrumaa)

M60: Kalev Kajaste (Räpina SK)

N16: Liivika Paas (7 HAVI)

N18: Meribel Meitern (Võru Lõunalõvi)

N21: Anette Kasemets (Võru suusaklubi)

N30: Helen Bell (Võrumaa)

N40: Maigi Vaikla (SK Prorunner)

N50: Siiri Pilt (TÜASK)

N60: Sirje Salundi (Kanepi)

4,5 km jooks

M12: Jako Harlis Kala (Võru suusaklubi)

M14: Daniel Varikov (Võru suusaklubi)

N12: Rosibel Marii Kaldvee (Võru suusaklubi)

N14: Anna-Maria Säre (Võru biathlon)

Minijooks 1,4 km

Eerik Vahtra (Võru suusaklubi)

Kendra Varikov (Võru suusaklubil)

Allikas: Võrumaa Spordiliit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles