Karude arvukus Eestis läheneb tuhandele isendile

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Kuigi karusid on Lõuna-Eestis üha enam, on võimalus temaga looduses kohtuda üpris väike. Küll aga on aastaid saanud metsaotte uudistada Võrumaal Saru külas asuvas Alaveski loomapargis.
Kuigi karusid on Lõuna-Eestis üha enam, on võimalus temaga looduses kohtuda üpris väike. Küll aga on aastaid saanud metsaotte uudistada Võrumaal Saru külas asuvas Alaveski loomapargis. Foto: Gregor Saluveer

Karude arvukus on Eestis jõudsalt tõusnud ja ulatub ligi tuhande isendini, nende levik on suurim Kesk-Eestis.

Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialisti Peep Männili sõnul aga liiguvad karud elupaikade otsingul järjest enam ka lõuna poole: Põlva-. Võru- ja Valgamaale.

Männili sõnul on Kagu-Eesti seni olnud Mandri-Eesti kõige karuvaesem piirkond. «Karu levikukiirus on hästi väike ja nad pole Kagu-Eestisse seni lihtsalt veel kuigivõrd jõudnud,» lausus Männil. «Siiski liiguvad nad tasapisi lõuna poole, näiteks Põlvamaal on arvukus juba üsna hea. Võrumaal on neid kindlasti kõige vähem, kuid ei saa öelda, et üldse ei ole. Valgamaal on samuti mesikäppade hulk suurenenud ja eelmisel aastal oli emakaru poegadega juba ka Tõrva ja Taagepera kandis, kus on head metsamassiivid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles