Välisministeerium tunnustas ansamblit Trad.Attack!

BNS
Copy
Sandra Vabarna
Sandra Vabarna Foto: Elmo Riig

Välisministeeriumi kultuuripreemia pälvis ansambel Trad.Attack!.

Minister Urmas Reinsalu tõi preemiat üle andes esile kultuuridiplomaatia olulist rolli olukorras, kus ülesastumised välismaal on raskendatud.

«Peame igati toetama ja tunnustama neid kultuuritegijaid, kes on Eesti tutvustamisele ja heale mainele oma loomingu kaudu kaasa aidanud. Trad.Attack! on seda kahtlemata teinud silmapaistvalt hästi. Nende muusika on kultuuride- ja piirideülene ning jõuab digitaalsel kujul kuulajateni ka siis, kui füüsilised piirid on suletud,» sõnas Reinsalu.

Välisministeeriumi kultuurinõuniku Heilika Pikkovi sõnul on ansambli tegevus Eesti pärimuskultuuri maailma viimisel silmapaistev. «Oma loomingus kasutab Trad.Attack! muu hulgas Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluule arhiivist pärit helikatkeid tänapäevases võtmes. Ka eesti kogukonnad välismaal on alati põnevusega oodanud nende ülesastumisi suurematel ja väiksematel lavadel,» ütles Pikkov.

«Oleme alati tundnud uhkust, et tuleme Eestist ning meie looming on inspireeritud pärimusmuusikast. Viie aasta jooksul oleme andnud üle 200 kontserdi 38 riigis ning igal kontserdil on olnud mõni eestlane,» lausus ansambli liige Sandra Vabarna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles