Lahusti tarvitamine nõudis Põlvamaal kaks elu (2)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maja Veriora alevikus, kus teadaolevalt leidis aset kahe inimese elu nõudnud tragöödia.
Maja Veriora alevikus, kus teadaolevalt leidis aset kahe inimese elu nõudnud tragöödia. Foto: Siim Saavik / Lõuna-Eesti Postimees

Eilne ühine alkoholitarvitamine Põlvamaal Räpina vallas lõppes traagiliselt. Praeguseks on kaks seltskonnas viibinud meest surnud.

Viis meest otsustasid pühapäeval koos Veriora alevikus napsu võtta.

Teadaolevalt tarvitati erinevaid alkoholseid jooke. Paraku tarvitati muu hulgas ka tööstuslikku lahustit (1,2-dikloroetaan), mida kasutatakse näiteks lakkide, liimide ja muu viimistluse eemaldamiseks. Tegu on ohtliku kemikaaliga, mille allaneelamine sõltuvalt kogusest võib päädida tõsiste terviserikete või ka surmaga.

Nii saigi politsei pühapäeval ühel hetkel teate, et Veriora alevikus asuvas korteris on 46-aastase mehe vägivallatundemärkideta surnukeha.

Kagu politseijaoskonna vanemkomissar Raino Sau ütles, et ühise alkoholitarvitamise käigus kõigi meeste enesetunne järsult halvenes ning üks korteris viibinud meesest suri. «Kiirabi viis seejärel haiglasse korteris viibinud neli meest, kellest üks paraku täna öösel haiglas samuti suri. Kahe haiglaravil oleva mehe seisund on väga raske ja ühe mehe seisund teistest pisut parem.»

Politsei alustas üksikasjade väljaselgitamiseks menetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. «Korter sai põhjalikult üle kontrollitud. Alustati ekspertiisidega, et selgitada välja, mida mehed tarvitasid,» rääkis vanemkomissar.

Ekspertiisis selgitatigi välja, et kahe mehe surm ja kolme haiglas oleva mehe terviseprobleemid on tingitud tööstusliku lahusti tarvitamisest.

Kriminaalmenetluses selgitatakse edasi, kas alkoholi kõrval selle ohtliku kemikaali tarvitamine oli meeste enda teadlik valik või mitte.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles