Valga vallavalitsus tegi volikogule ettepaneku üks asevallajuhi koht kaotada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga vallavalitsuse uksed jäävad esialgu suletuks töönädala lõpuni.
Valga vallavalitsuse uksed jäävad esialgu suletuks töönädala lõpuni. Foto: Arvo Meeks

Alates esmaspäevast töötab Valga vallavalitsus ajutiselt nelja liikmega. Kahe asevallavanemaga on plaanis jätkata ka edaspidi ning vastavasisuline ettepanek on saadetud volikogule kinnitamiseks, andis vallavalitsus teada.

Vallavalitsuse struktuuri muutmine on volikogu pädevuses ning enne ametikohtade kaotamist või loomist peab volikogu koosseis häälteenamusega selle heaks kiitma. Vallavalitsus tegigi esmaspäeval volikogule ettepaneku vallavalitsuse struktuuri muuta ja kui see volikogus kinnitamist leiab, juhib valda edaspidi viieliikmeline meeskond, milles lisaks vallavanemale kaks asevallavanemat ja veel kaks vallavalitsuse liiget.

Vallavanem Ester Karuse tunnustas eilsest ametist lahkunud endist asevallavanemat ja märkis, et Karl Kirt andis lühikese ametiaja jooksul tubli panuse oma vastutusalas olevate valdkondade edendamiseks. «Mõistan Karl Kirti soovi vastu minna uutele väljakutsetele, soovin talle edu ning usun, et meie hea koostöö jätkub ka tulevikus.»

Vallavalitsus on arutanud eri valdkondade töökorraldust ja leidnud, et tööülesannete ja vastutusalade ümberjagamise teel saab valla juhtimisel edasi minna kahe asevallavanemaga. «Oleme leidnud lahendusi ja korraldame vastutusalad ümber selliselt, et ükski oluline töölõik ei jääks katmata,» kinnitas Ester Karuse ning lisas, et struktuuri muutmine on üks võimalusi eelarvesse soovitud kokkuhoidu tuua.

Kirt lahkus ametist omal soovil, tuues põhjuseks uued sihid ja soovi keskenduda rohkem kodukohale Tõrvale ja eesseisvatele kohalike omavalitsuste valimistele. Hiljaaegu valiti Kirt ka Sotsiaaldemokraatliku erakonna Valgamaa piirkonna juhiks.

Karl Kirt alustas Valgas asevallavanemana tööd 27. märtsist 2020 ja vastutas vallavalitsuses hariduse ja kultuuri, kogukondade ning noorsootöö valdkonna eestvedamise eest. Praegu kuuluvad vallavalitsuse koosseisu lisaks vallavanem Ester Karusele asevallavanemad Toomas Peterson ja Mati Kikkas ning vallavalitsuse liige Madis Gross. Üks koht vallavalitsuses on täitmata.

Vallavolikogu istung, kus struktuurimuudatuse eelnõu arutusele tuleb, toimub 25. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles