Moostes kõlas 73 uut lastelaulu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võrumaa maateatripäeva üks korraldajatest Kadri G Laube.
Võrumaa maateatripäeva üks korraldajatest Kadri G Laube. Foto: Arvo Meeks

Mooste folgikojas leiab pühapäeval aset laulukonkursi «Lasterikkuse võlumaailm» finaalkontsert.

Folgikojas saab kontserti nautimda vaid sada pealtvaatajat. Peaaegu kuuetunnist programmi saab vaadata otseülekande vahendusel Lasteekraani lehelt. Finaalkontserdi ajal valitakse ka rahva lemmiklaul, hääletuses on võimalik osaleda Lasteekraani vahendusel otseülekande ajal.

Konkursile laekus 133 uut laulu, millest žürii koosseisus Gerli Padar, Inga Lunge, Silja Otsar, Erki Meister ja Sten Teppan valis välja 73 finaalkontserdil kõlavat laulu. Võidutöödest valmivad noodiraamat ja heliplaat, mis jõuavad koostöös Eesti sünnitusosakondadega perekondadeni, kuhu äsja sündinud kolmas laps.

MTÜ Võrumaa Lasterikkad juhatuse liige ja idee autor Kadri Laube on saanud lausa tiivad. «Pärast Tallinna ja Tartu harjutusmaratone, mil saatebänd on 9–10-tunnise päeva jooksul saatnud üle 30 laulu, olen eriti ärevil ja ootan juba lõppkontserti. Saatebändi trummar Reigo Ahven võrdles ettevõtmist «Entel-Tenteliga». Nii see tõesti on, sest kui kõlab hea laul, jääb see paljudeks aastateks laululaste repertuaari ja ühendab põlvkondi.»

«Konkursiga soovime edasi anda sõnumit, kuivõrd rõõmutoov on lasterikkus,» sõnas koos MTÜga Võrumaa Lasterikkad konkursi korraldanud Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. «Sünnitusmajades kingitavad plaadid on kingitus lasterikastelt lasterikastele, et tervitada värskeid suurperesid.» LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles