Missioonitunne viis noormehe Põlvamaale õpetajaks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tallinnast pärit Joonas Vatter tunnistas, et ei teadnud veel kevadel kohast nimega Viluste mitte midagi. Sealsesse kooli vestlusele jõudes sai ta aga aru, et seal vajatakse teda. «Miks siis peaksin otsima edasi mingisugust muud kohta?»
Tallinnast pärit Joonas Vatter tunnistas, et ei teadnud veel kevadel kohast nimega Viluste mitte midagi. Sealsesse kooli vestlusele jõudes sai ta aga aru, et seal vajatakse teda. «Miks siis peaksin otsima edasi mingisugust muud kohta?» Foto: Einar Raudkepp

Järgmised kaks aastat Noored Kooli programmi vahendusel Põlvamaal Viluste põhikoolis eesti keelt ja kirjandust õpetava Joonas Vatteri (24) sõnul on õpetajatöö üks vastutusrikkaimaid ja olulisimaid. Kuigi ta on seni pidanud väga mitmesuguseid ameteid, on ta neis kõigis pidanud silmas, mis kasu sellest saavad teised.

Kust algselt pärit olete?

Sündinud olen Tallinnas. Esimesed 19 eluaastat ehk keskkooli lõpuni elasin pealinnas. Siis läksin Tartusse ülikooli, kus õppisin kirjandust ja kultuuriteadusi, suund oli Eesti kirjandus. Ning kunstiajalugu kõrvalerialana. Viimased viis aastat olen olnud rohkem Tartus. Kuigi sellest aasta olin Tallinnas, läbisin kaitseväe asendusteenistuse ja olin pealinnas erivajadustega laste koolis aasta aega peamiselt abiõpetaja ja tugiisiku rollis. Tegin seal kõike, mida vaja. See oli enne Noored Kooli programmi ainuke pedagoogikaalane kogemus, kuigi see on ikkagi hoopis teine valdkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles