Mahetoidu hulk Võrumaa laste söögilaual suureneb

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Setomaa Liidu juhatuse esimehe Margus Timmo sõnul on Setomaa üks innukamaid eestvedajaid mahetoidu kasutamisel ning selle plaaniga on nüüd liitunud kogu Võru maakond.
Setomaa Liidu juhatuse esimehe Margus Timmo sõnul on Setomaa üks innukamaid eestvedajaid mahetoidu kasutamisel ning selle plaaniga on nüüd liitunud kogu Võru maakond. Foto: Tomi Saluveer

Võru maakonna omavalitsused sõlmisid reedel Rõuge põhikoolis hea tahte kokkuleppe mahetooraine osakaalu suurendamiseks haridusasutustes. Eesmärgiks seati, et aastaks 2024 on Võrumaa lasteaedades ja koolides pakutavas toidus mahetoorainet vähemalt 20 protsenti.

Setomaa Liidu juhatuse esimehe Margus Timmo sõnul on Setomaa üks innukamaid eestvedajaid mahetoidu kasutamisel ning selle plaaniga on nüüd liitunud kogu maakond. «Meil on mahepõllumajanduse edendamiseks ka sobivad ressursid,» lausus Timmo, kelle sõnul on Setomaa valla põllumajandusmaast 47 protsenti mahe.

Võrumaal tervikuna on tema andmetel mahepõllumajanduse osakaal 34 protsenti. Valgamaal on see näitaja 22–23 ja Põlvamaal 11 protsenti. «See näitab tegelikult juba praegu, mis suunas mingi piirkond on püüdnud areneda,» lisas Timmo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles